Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Η αεροσφαίριση… έχει κατακτήσει τις καρδιές Πατρινών και… μας εκπροσωπεί επάξια και στο εξωτερικό!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα ξεχωριστό «άθλημα» με… τακτική, μια διασκεδαστική απασχόληση, ένας αγώνας… επιβίωσης και κυρίως μία δραστηριότητα εκπαιδευτικού χαρακτήρα! Ο λόγος για το airsoft, ή ελληνιστί αεροσφαίριση, η οποία και έχει ήδη κατακτήσει τις καρδιές αρκετών Πατρινών και όχι μόνο, και πλέον επεκτείνεται με ταχείς ρυθμούς.

Στην Πάτρα τα μέλη και οι φίλοι του αθλήματος έχουν ιδρύσει Σωματείο με την επωνυμία Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου. Έχει τις ρίζες και τις καταβολές της στην προσπάθεια που έγινε στα μέσα του έτους 2008 από αθλητές των πρώτων ομάδων αεροσφαίρισης που βρίσκονταν στην Πελοπόννησο (Ευρυμέδων , Δαναοί , Gargalianoi Airsoft Rangers) να δημιουργήσουν ένα «εθιμοτυπικό», περισσότερο πλαίσιο, ώστε να δοθεί ένα κίνητρο στην ανάπτυξη της αεροσφαίρισης , πρώτα σε καθαρά τοπικό- πελοποννησιακό επίπεδο και κατόπιν σε εθνικό.

Η άτυπη αυτή «Ομοσπονδία» εμπλουτίστηκε αργότερα με άλλες ομάδες και έφτασε να αριθμεί πάνω από 50 ενεργά μέλη μόνο στον νομό Αχαΐας.

Πολλές οι εθνικές και διεθνείς διακρίσεις

Ήδη τα μέλη της Λέσχης Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου έχουν διοργανώσει σημαντικά παιχνίδια και συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Εκπροσώπησε επάξια το πελοποννησιακό airsoft σε αρκετά μεγάλες, πανελληνίου χαρακτήρα διοργανώσεις με αποκορύφωμα την κατάκτηση της 3ης θέσης στο 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αεροσφαίρισης που διοργανώθηκε από την ομάδα Μυρμιδόνες στην Φθιώτιδα και δύο χρόνια μετά, τη 2η και 4η θέση στον 1ο Πρωταθληματικό Αγώνα της HACT - Λ.Α.Β.Ε. (Λέσχη Αεροσφαίρισης Β. Ελλάδος), ενώ έχει επίσης συμμετάσχει σε άλλα σενάρια που έχουν διοργανώσει, κατά τόπους, ομάδες στην Ελλάδα.

Παράλληλα διοργάνωσε με επιτυχία και το μεγάλο παιχνίδι σεναρίου «Επιχείρηση Άγριες Όρνιθες» με συμμετοχή ομάδων από την Κορινθία την Αττική και την Εύβοια. Σημαντικό ήταν το σενάριο που διοργάνωσε με το όνομα «Eagle Down» τον Μάρτιο του 2012, καθώς και η τελευταία διοργάνωση ενός μεγάλου σεναρίου το «Syrian Warfare» στις 21 Απριλίου 2013, που ξεπέρασε τα 184 άτομα σε συμμετοχές απ’ όλο τον ελλαδικό χώρο.

Και κοινωνική – φιλανθρωπική δραστηριότητα

Η Λέσχη Αεροσφαίρισης Πελοποννήσου, επίσης δεν υστέρησε και στον κοινωνικό χαρακτήρα που διέπει όλους τους αθλητές αεροσφαίρισης.

Μία από τις δράσεις της ήταν η κατασκευή από αθλητές των ομάδων που απαρτίζουν την Λέσχη, της ξύλινης πεζογέφυρας στο δάσος της Καλόγριας που είχε καταστραφεί από ασυνείδητους λαθροκυνηγούς και στο σβήσιμο εστίας πριν επεκταθεί στο ίδιο δάσος μερικούς μήνες μετά.

Σημαντική επίσης ήταν και η προσφορά τους στην μύηση ΑμεΑ, του αθλητικού συλλόγου ΑμεΑ «Τιτάνες», στην αεροσφαίριση, με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση και με πολύ ενδιαφέρον από τους ίδιους.

Αποκορύφωμα όλων αυτών, καθώς και πολλών άλλων δραστηριοτήτων, ήταν η εκπροσώπηση του Ελληνικού Airsoft, παγκοσμίως με την συμμετοχή στο διαγωνισμό G&G, στον οποίο και κέρδισε επάξια την 5η θέση παγκοσμίως, κάνοντας ευρέως γνωστό πως το συγκεκριμένο άθλημα έχει κατακτήσει – και όχι άδικα – τις καρδιές των φίλων και μελών του!

Παράλληλα στον διεθνή διαγωνισμό απέσπασε τις καλύτερες κριτικές και views στο YouTube, ενώ επίσης έγινε και ένα εκτενέστατο αφιέρωμα στο Ιταλικό περιοδικό, ειδικό για την αεροσφαίριση, «Softair Dynamics», με χαρακτηριστικό τίτλο «This is Sparta».

Τι είναι το Airsoft;

Το Airsoft (Αεροσφαίριση) είναι ένα παιχνίδι. Πρωτοεμφανίστηκε στην Ιαπωνία όπου ήταν ένας τρόπος για τους πολίτες ώστε να μπορούν να συλλέγουν αντίγραφα όπλων καθώς οι νόμοι για την κατοχή όπλων στην Ιαπωνία είναι πολύ αυστηροί. Τα όπλα του Airsoft είναι ακριβή αντίγραφα αληθινών όπλων, συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό με μεταλλικά μέρη. Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει τι ακριβώς είναι το Airsoft, ή ακόμα και για την ίδια την ύπαρξή του.

Τι «πυρομαχικά» βάλλουν τα όπλα του Airsoft;

Τα όπλα του Airsoft βάλλουν πλαστικά βιοδιασπώμενα βόλια διαμέτρου 6 χιλιοστών (τα αποκαλούμενα ΒΒ’s) σε μία απόσταση περίπου 50 περίπου μέτρων. Τα συγκεκριμένα όπλα είναι σχεδιασμένα για να βάλλουν μόνο πλαστικά βόλια 6 χιλιοστών. Η ισχύς των όπλων αυτών ποικίλει, αλλά σαν μέγιστη θεωρείται η ταχύτητα βολής των 450 fps (πόδια ανά δευτερόλεπτο).

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα των όπλων Airsoft είναι πως αποτελούν ακριβή αντίγραφα πραγματικών όπλων, οπότε κάποιος μπορεί να τα συλλέξει μόνο και μόνο για το ρεαλισμό τους ή για χρήση εντός της οικίας τους (για σκοπούς εξάσκησης και σκοποβολής).

Επίσης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει σε κάποιο από τα παιχνίδια που διοργανώνονται από την κοινότητα του Airsoft η οποία στο εξωτερικό απαριθμεί αρκετά μέλη ενώ στην χώρα μας συνεχώς αναπτύσσεται.

Πως λειτουργούν τα όπλα Airsoft, είναι επικίνδυνα, υπάρχει περίπτωση τραυματισμού από τη χρήση όπλων Airsoft;

Η λειτουργία τους στηρίζεται στη χρήση μπαταρίας ή αερίου. Οι μπαταρίες είναι πιο εύχρηστες, διαρκούν αρκετό χρονικό διάστημα, το οποίο εξαρτάται από το μέγεθός τους, επίσης μπορούν να επαναφορτιστούν.

Παρόλο που οι «σφαίρες» που χρησιμοποιούνται μπορεί να δημιουργήσουν μικρές αμυχές σε αυτόν που θα τις δεχτεί, είναι απόλυτα ασφαλείς εφόσον χρησιμοποιείται ο σωστός προστατευτικός εξοπλισμός (ρούχα και μάσκα).

Τα όπλα Airsoft δεν είναι επικίνδυνα, αρκεί να χρησιμοποιηθούν με υπευθυνότητα και ακολουθηθούν οι διαδικασίες ασφαλείας (σωστός ρουχισμός, χρήση μάσκας ή γυαλιών). Και φυσικά πάντα φοράμε προστατευτικά γυαλιά.

Οι μέθοδοι παιχνιδιού

«Τυχαία αψιμαχία» (Skirmish)

Αποτελεί την πιο κοινή μορφή παιχνιδιού και από κάποιους θεωρείται και η πιο όμορφη. Οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν μεθόδους και υλικά που μπορεί να διαφέρουν από μια συνηθισμένη «μάχη». Τέτοιου είδους παιχνίδια μπορούν να γίνουν οπουδήποτε, σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, σε κάποιο δάσος ή σε κάποιο αγρόκτημα.

«Εγγύς Μάχη» (CQB)

Αποτελεί μια από τις πιο διάσημες μορφές παιχνιδιού. Η βασική ιδέα του είναι οι παίχτες να βρίσκονται σε μια συγκεκριμένη περιοχή με περιορισμένα όρια, έτσι ώστε να έρχονται άμεσα σε επαφή μεταξύ τους. Το πεδίο παιχνιδιού ποικίλει από αστικό περιβάλλον μέχρι ένα πεδίο με τοίχους, πόρτες, σκάλες, τούνελ κλπ. Πολλά παιχνίδια τέτοιου τύπου γίνονται νύχτα. Σε αυτή τη μέθοδο παιχνιδιού, επειδή η επαφή είναι από πολύ κοντινή απόσταση, προκειμένου να αποφευχθούν οι τραυματισμοί τίθεται μέγιστο όριο ισχύος των όπλων το οποίο φυσικά είναι χαμηλότερο από το συνηθισμένο.

Σε αυτή τη μέθοδο παιχνιδιού το παιχνίδι του Airsoft συνδυάζεται με κάποια στοιχεία στρατιωτικής δράσης. Κάποιοι αντικειμενικοί στόχοι ή αποστολές ανατίθενται σε κάθε ομάδα. Τα παιχνίδια αυτά μπορεί να έχουν αρκετά μεγάλη διάρκεια ακόμα και μέρες, όπως έχει γίνει σε διοργανώσεις του εξωτερικού.

Συνοψίζοντας να υπογραμμίσουμε ότι το αίρσοφτ ή αεροσφαίριση γενικότερα, είναι ένα άθλημα Τιμής και όλοι οι συμμετέχοντες διέπονται από ηθικά στοιχεία που θα επιτρέψουν την ομαλή διεξαγωγή του. Αθλητές που δεν διέπονται από αυτές τις ηθικές αρχές και αξίες απομονώνονται, περιθωριοποιούνται και δεν ξαναεμφανίζονται στα πεδία Αεροσφαίρισης.

Πάτρα: Η αεροσφαίριση… έχει κατακτήσει τις καρδιές Πατρινών και… μας εκπροσωπεί επάξια και στο εξωτερικό! - Φωτογραφία 1

Πάτρα: Η αεροσφαίριση… έχει κατακτήσει τις καρδιές Πατρινών και… μας εκπροσωπεί επάξια και στο εξωτερικό! - Φωτογραφία 2

Πάτρα: Η αεροσφαίριση… έχει κατακτήσει τις καρδιές Πατρινών και… μας εκπροσωπεί επάξια και στο εξωτερικό! - Φωτογραφία 3


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.