Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Μέχρι τις 14 Αυγούστου οι προτάσεις για τις υποτροφίες Marie Curie

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προωθεί την κινητικότητα ερευνητών στην Ευρώπη.

Οι Έλληνες ερευνητές που ενδιαφέρονται να συνεχίσουν την επιστημονική τους σταδιοδρομία, είτε εντός είτε εκτός Ευρώπης, ή να επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά από παραμονή σε τρίτες χώρες, καλούνται να υποβάλουν, έως τις 14 Αυγούστου 2013, τις προτάσεις τους για τις μεμονωμένες υποτροφίες του προγράμματος Άνθρωποι-Δράσεις Marie Curie (7ο Πρόγραμμα Πλαίσιο για την Έρευνα της ΕΕ).

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την επιστημονική σταδιοδρομία στην έρευνα προωθεί την κινητικότητα των ερευνητών εντός της Ευρώπης, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τρίτες χώρες και την προσέλκυση ή τον επαναπατρισμό των καλύτερων ερευνητών από άλλες χώρες στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, οι ανοικτές προκηρύξεις αφορούν:

- Intra-European Fellowships (ευρωπαϊκές υποτροφίες για επαγγελματική εξέλιξη/IEF): Απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές, εγκατεστημένους σε κράτη μέλη-συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε άλλο κράτος μέλος-συνδεδεμένη χώρα. Οι ερευνητές διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα ή τουλάχιστον τετραετή ισοδύναμη ερευνητική εμπειρία, μετά τη λήψη πτυχίου που επιτρέπει την έναρξη διδακτορικού. Στόχος είναι να εξελιχθεί η επαγγελματική τους σταδιοδρομία, να αποκτήσουν νέες ερευνητικές δεξιότητες ή να εργαστούν σε άλλους τομείς.

- International Outgoing Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εξωτερικού για επαγγελματική εξέλιξη/IOF): Απευθύνονται σε έμπειρους ερευνητές από κράτη μέλη-συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ που υποβάλλουν προτάσεις, προκειμένου να εργαστούν για το πρόγραμμα σε τρίτες χώρες. Στόχος είναι να αποκτήσουν γνώσεις και, στη συνέχεια, να τις μεταφέρουν στην Ευρώπη.

- International Incoming Fellowships (διεθνείς υποτροφίες εσωτερικού): Αφορά έμπειρους ερευνητές που μετακινούνται από τρίτες χώρες σε κράτη μέλη ή συνδεδεμένες χώρες της ΕΕ. Στόχος είναι να καταστεί η Ευρώπη ελκυστικός χώρος για την επιστημονική σταδιοδρομία των καλύτερων ερευνητών του κόσμου, καθώς και να ενισχυθεί η συνεργασία ΕΕ και τρίτων χωρών προς όφελος όλων.

Το πρόγραμμα καλύπτει όλα τα επιστημονικά πεδία. Οι προτάσεις υποβάλλονται από τον ερευνητή, σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό στον οποίο θα εργαστεί κατά τη διάρκεια του έργου. Χρηματοδοτούνται εξ' ολοκλήρου η αμοιβή του ερευνητή, καθώς και δαπάνες μετακίνησης, εκπαίδευσης, κατάρτισης, κ.λπ. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο της ΕΕ: http://ec.europa.eu/research/mariecurieactions/about-mca/actions/index_el.htm.

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) υποστηρίζει το πρόγραμμα ως Εθνικό Σημείο Επαφής στην Αττική (υπεύθυνη η κ. Γεωργία Τζένου, τηλ.: 210 7273965). Τα αιτήματα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο ΕΚΤ, στη διεύθυνση: http://helpdesk.ekt.gr (επιλογή: 7ο ΠΠ, πρόγραμμα Άνθρωποι).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.