Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Γερμανικό μοντέλο στον ΕΟΠΥΥ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σκέψεις να εφαρμοστεί το γερμανικό μοντέλο προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις σε πολλές ιατρικές ειδικότητες, κυρίως στα νησιά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, φαίνεται πως προωθεί το υπουργείο Υγείας.

Η «υιοθέτηση» του γερμανικού μοντέλου σημαίνει ότι ο ΕΟΠΥΥ αντί να κάνει συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς, όπως συμβαίνει σήμερα, θα συμβάλλεται με τις Ιατρικές Ενώσεις των νομών της Ελλάδας και θα τους ζητεί να καλύψουν τα κενά, όπου υπάρχουν.

Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Υγείας θα χορηγεί συνολικά στους ιατρικούς συλλόγους έναν σταθερό, κλειστό ετήσιο προϋπολογισμό (για παράδειγμα 100 εκατ. ευρώ) και εκείνοι θα διανέμουν μέσω τραπεζικού λογαριασμού τα χρήματα αυτά στα μέλη τους, που θα καλύψουν τη θέση του παιδιάτρου Καρπάθου, του καρδιολόγου στη Ζάκυνθο ή του νευρολόγου στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας σκέφτεται να προχωρήσει σε αυτό το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Γερμανία, καθώς από τους 5.500 ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ, οι 1.300 δεν κατέθεσαν στον οργανισμό παραστατικά που αφορούν τους ασφαλισμένους του το τελευταίο τετράμηνο. Δηλαδή, δεν εξέτασαν ούτε έναν ασφαλισμένο, ενώ από την πλευρά τους οι ασθενείς ταλαιπωρούνται επειδή δεν βρίσκουν γιατρό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.