Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Διπλό χαράτσι στους "ελεύθερους"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα δεύτερο χαράτσι θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 1.00.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιτηδευματίες, οι οποίοι ήδη επιβαρύνονται με το τέλος επιτηδεύματος.

Μαζί με τους περίπου 450.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, οι επαγγελματίες και γενικά όσοι αμείβονται με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών (δηλαδή και ένας μισθωτός που έχει δελτίο παροχής υπηρεσιών για μια δεύτερη δουλειά) θα δουν ότι στα εκκαθαριστικά σημειώματα της φορολογικής δήλωσης, εκτός από το φόρο εισοδήματος, θα υπάρχει και ξεχωριστή χρέωση για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που έλαβαν ως επαγγελματίες, καθώς δεν έχει παρακρατηθεί από τα λογιστήρια.

Εάν μάλιστα ο φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου, αυτή θα συμψηφίζεται αυτόματα και με την εισφορά αλληλεγγύης και με το τέλος επιτηδεύματος.

Σε όσους απασχολούνται με ειδική σχέση και γενικότερα σε όσους εκδίδουν τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών δεν γίνεται παρακράτηση της ειδικής εισφοράς. Όλοι αυτοί θα πρέπει να την καταβάλλουν ολόκληρη, μαζί με τον φόρο εισοδήματος.

Επίσης, θα επιβαρυνθούν και με ένα επιπλέον χαράτσι. Το τέλος επιτηδεύματος, που αυξάνεται φέτος σε 650 ευρώ από 500 ευρώ για ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.