Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

''Με μεράκι και πολλή αγάπη ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του Σβουρένειου Εκπαιδευτηρίου''

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με μεράκι και πολύ αγάπη ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις αναβάθμισης του Σβουρένειου Εκπαιδευτηρίου.

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης και αδειοδότησης του Σβουρένειου εκπαιδευτηρίου το οποίο ως γνωστό φιλοξενούσε μέχρι σήμερα τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, δομή την οποία υποστήριζε ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με αναπηρία.

Μετά τις πρόσφατες αλλαγές στη νομοθεσία, στις προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα που επέβαλε για την νομιμοποίηση της λειτουργίας των κτιρίων αλλά και των δομών παρόμοιων φορέων προέκυψε η ανάγκη της νέας διαρρύθμισης και αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Πρόνοιας (Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ.) του Δήμου Κω υπό την ευθύνη της Αντιδημάρχου κυρίας Ιωάννας Ρούφα, σε αγαστή συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με αναπηρίες και τον συμπατριώτη μας δωρητή του σχολείου κύριο Παντελή Σβουρένο προχώρησαν στις αναγκαίες προετοιμασίες και μελέτες ώστε με ταχύτητα και απρόσκοπτα να ολοκληρωθούν οι εργασίες.

Οι παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, ειδικά αποχωρητήρια για Α.Μ.Ε.Α., ειδικές ράμπες πρόσβασης, ειδικές νέες ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, ειδικά εσωτερικά κουφώματα κ.α., συνολικού προϋπολογισμού 40 χιλιάδων Ευρώ, είναι απόλυτα απαραίτητες ώστε με βάση την κείμενη νομοθεσία να αδειοδοτηθεί και επίσημα τόσο το κτίριο όσο και η λειτουργία του ως εκπαιδευτήριο με τον διακριτικό τίτλο «ΣΒΟΥΡΕΝΕΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ».

Με αυτήν την παρέμβαση επιτυγχάνεται η αναβάθμιση ενός εκπαιδευτικού χώρου, αυξάνεται σημαντικά η δυναμικότητα φιλοξενίας παιδιών και παρέχεται η δυνατότητα ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα του κτιρίου και των δομών δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών, έκφρασης και ψυχαγωγίας, άσκησης λόγου, ανάπτυξης ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, άθλησης και σωματικής αγωγής. Παράλληλα, ενισχύεται η ένταξη σε προγράμματα και η περαιτέρω συμμετοχή των παιδιών σε δράσεις προεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και η παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών προς τα ίδια και το οικογενειακό – συγγενικό τους περιβάλλον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.