Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τα λιπαρά ψάρια προστατεύουν από καρκίνο μαστού!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες λιπαρών ψαριών μπορούν να επωφεληθούν από μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, σύμφωνα με τα ευρήματα νέας έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, επιστήμονες στην Κίνα εξέτασαν τα αποτελέσματα 26 προηγούμενων μελετών στις οποίες συμμετείχαν πάνω από 800.000 συμμετέχοντες και πάνω από 20.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, λοιπόν, ότι τα άτομα με την υψηλότερη πρόσληψη των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων από τα ψάρια επωφελούνται από έναν κατά 14% μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού σε σύγκριση με εκείνους που κατανάλωναν λιγότερο.

Για κάθε 0.1g αύξησης στην ημερήσια πρόσληψη, υπήρχε ένα 5% μείωσης του κινδύνου καρκίνου του μαστού. Ωστόσο, το φυτό που προέρχεται από τα λιπαρά οξέα ALA δεν φαίνεται να παρέχει κανένα όφελος όσον αφορά τον κίνδυνο των γυναικών για καρκίνο του μαστού.

Τα πορίσματα της έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal αποτελούν μία σταθερή και ισχυρή απόδειξη ότι τα η υψηλή πρόσληψης λιπαρών οξέων είναι αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού.



Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.