Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Γυναικολόγος επέτρεπε σε γυναίκες να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι αρχές του Βελγίου του επέβαλλαν πρόστιμο 5.500 ευρώ.

Πρόστιμο 5.500 ευρώ επέβαλλαν οι αρχές του Βελγίου σε ένα γυναικολόγο, ο οποίος έγχυε σε ασθενείς του ειδικά επιλεγμένα σπερματοζωάρια, προκειμένου να επιλέξουν το φύλο του μωρού τους.

Τουλάχιστον 165 γυναίκες είχαν πληρώσει 1.170 ευρώ ως αμοιβή στον Dr Frank Sterckx, για να υποβληθούν στη «θεραπεία» στην ιδιωτική του κλινική στην περιοχή Borgerhout κοντά στο Antwerp, παρότι η επιλογή φύλου είναι παράνομη στη χώρα από το 2007, γράφει η Daily Mail.

Οι περισσότεροι πελάτες του γιατρού ήταν ζευγάρια από την Ολλανδία.

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση, ο γιατρός υποσχόταν στα ζευγάρια ότι οι πιθανότητες να αποκτήσουν ένα μωρό με το φύλο της αρεσκείας τους ήταν 80%, χρησιμοποιώντας μια τεχνική στο εργαστήριο γνωστή ως αλβουμίνη.

Με τη βοήθεια φυγοκέντρησης τα χρωμοσώματα Χ διαχωρίζονται στα σπερματοζωάρια από τα αρσενικά χρωμοσώματα Υ. Στη συνέχεια ο Dr Sterckx έγχυε το «κατάλληλο σπέρμα» στις ασθενείς του.

«Δεν είχα καταλάβει ότι έκανα κάτι κακό» είπε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή που αποκάλυψε την παράνομη πράξη.
Η επιλογή του φύλου ενός εμβρύου επιτρέπεται στο Βέλγιο, μόνο όταν ένας εκ των δύο γονέων πάσχει από ασθένεια που μπορεί να περάσει στο παιδί, ανέφερε ο βέλγος γυναικολόγος Kaan Osmanagaoglu.

«Μου έχουν ζητήσει πολλές φορές ζευγάρια που έχουν για παράδειγμα τρία και τέσσερα κορίτσια να τους βοηθήσω να αποκτήσουν ένα γιο. Όμως δε μπορώ να κάνω κάτι. Η νομική απαγόρευση οδηγεί αυτούς τους ανθρώπους σε τσαρλατάνους οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν κέρδος» πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.