Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Αναβρασμός στην Ηλεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αναβρασμός επικρατεί στους εργαζόμενους των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Ηλείας μετά την αποστολή εγγράφου με τη σήμανση «εξαιρετικά επείγον» του υπουργείου Υγείας με το οποίο ζητήθηκε πριν τρεις μέρες από την Ενιαία Διοίκηση, η άμεση αποστολή του αριθμού των εργαζομένων αλλά και των κενών θέσεων.

Η είδηση που κυκλοφόρησε σαν αστραπή σε όλες τις νοσηλευτικές μονάδες του νομού προκάλεσε έντονη ανησυχία καθώς είναι η πρώτη φορά που ζητείται μια τέτοια αναλυτική καταγραφή όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ και μάλιστα μέσα σε δυο 24ωρα (εστάλη τη Δευτέρα 3 Ιουνίου από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Π. Καλλίδη και τα στοιχεία θα έπρεπε να σταλούν μέχρι και χθες με κατ’ επείγουσες διαδικασίες).

Το εξαιρετικά επείγον έγγραφο ζητούσε να δοθούν αναλυτικά όλες οι λίστες με τους ειδικευμένους γιατρούς, τους νοσηλευτές αλλά και το διοικητικό προσωπικό ανά τμήμα και κλινική γεγονός που θορύβησε ιδιαίτερα όλους τους εργαζομένους, καθώς μια τέτοια κίνηση λίγες μέρες πριν την έλευση της Τρόικας η οποία ζητά συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, αφήνει να εννοηθεί ότι και η πόρτα του ΕΣΥ είναι ανοιχτή για περαιτέρω απομακρύνσεις εργαζομένων.

Τόσο η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου όσο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Ανδρέας Παπανδρέου» ετοιμάζονται να αντιδράσουν στην περίπτωση που υπάρξει θέληση για νέες απομακρύνσεις και μάλιστα από τον πολύπαθο χώρο της Υγείας, δεδομένου ότι ήδη όλες οι Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού, λειτουργούν εδώ και καιρό στο «κόκκινο» με τα περισσότερα τμήματα να υπολειτουργούν εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων προσωπικού.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.