Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

«Όχι» στη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιστολή του εμπορικού κόσμου στον πρωθυπουργό.

Σε 52 λόγους που δεν πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την απελευθέρωση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, 52 Κυριακές το χρόνο αναφέρεται η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε επιστολές που απηύθυνε προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στους αρχηγούς των κομμάτων, στα μέλη της κυβέρνησης. καθώς σε όλους τους βουλευτές.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία το άνοιγμα τις Κυριακές «σπρώχνει στο κενό» την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί «με νύχια και με δόντια» να κρατηθεί ζωντανή μέσα στην κρίση. Σημειώνει δε πως η συγκεκριμένη απελευθέρωση -σε περίοδο βαθειάς ύφεσης- δεν πρόκειται, όπως ισχυρίζεται το υπουργείο, να αυξήσει τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, ούτε την απασχόληση.

«Ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, ο μικροεργοδότης και ο αυτοαπασχολούμενος θα προσπαθήσει με τεράστιο οικονομικό, προσωπικό και οικογενειακό κόστος να ακολουθήσει αλλά είναι φύσει και θέσει αδύνατο να τα καταφέρει», σημειώνεται στην επιστολή.

Η ΕΣΕΕ λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους και μετά από διαβουλεύσεις που κάλυψαν τις ανάγκες της αγοράς κάθε πόλης σε όλη την Ελλάδα, προτείνει το άνοιγμα των καταστημάτων 6 Κυριακές το χρόνο για όλους, 3 πριν τις γιορτές του Πάσχα, των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και άλλες 3 μετά από απόφαση του κάθε τοπικού Εμπορικού Συλλόγου, κατά προτίμηση εντός των εκπτωτικών περιόδων.

Τέλος, προτείνει την νομιμοποίηση της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων σε τουριστικές και παραθεριστικές περιοχές, λιμενικές ζώνες, στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας και σε όλες τις εποχιακές αγορές, θερινούς και χειμερινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.