Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Θα απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο στην Ιταλία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η σχετική εγκύκλιος αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες.

Την απαγόρευση και του ηλεκτρονικού τσιγάρου σε όλους τους δημόσιους χώρους της χώρας πρότεινε σήμερα το Ανώτατο Συμβούλιο Υγείας της Ιταλίας, ένας κρατικός θεσμός με κανονιστικό και ελεγκτικό ρόλο.

Η σχετική γνωμοδότηση είχε ζητηθεί από την Ιταλίδα υπουργό Υγείας Μπεατρίτσε Λορεντσίν, η οποία τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράψει τη σχετική εγκύκλιο.

«Πρόκειται, σαφέστατα, για ένα πολυσύνθετο θέμα που πρέπει να τύχει προσεκτικής αντιμετώπισης», δήλωσε η Λορεντσίν. Η γνωμοδότηση αυτή βασίστηκε σε το ανάλογο μέτρο το οποίο εφαρμόζεται στην Γαλλία, όπου η υπουργός υγείας Μαρισόλ Τουρέν, δήλωσε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο θα απαγορευθεί σύντομα σε όλους τους δημόσιους χώρους και σε κάθε περίπτωση για τους ανηλίκους.

Η πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων θα επιτρέπεται μόνον σε νέους άνω των δεκαέξι ετών, ενώ η διαφήμισή τους θα απαγορευθεί αυστηρά, όπως συμβαίνει και με τα προϊόντα καπνού.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Agenzia Italiana del Farmaco) υπογράμμισε πρόσφατα ότι «τα ηλεκτρονικά τσιγάρα θα έπρεπε να υπόκεινται στις ρυθμίσεις που αφορούν την πώληση και τη χρήση φαρμακευτικών σκευασμάτων».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.