Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Το παιδικό φεστιβάλ Παραθινούπολη ανοίγει τις πύλες του

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου στην Καλαμαριά.

Κάθε χρόνο, περισσότερα από 7.000 παιδιά περνούν την πόρτα της Παραθινούπολης, για να μπουν σε έναν κόσμο γεμάτο παιχνίδια, παραστάσεις, εργαστήρια και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Φέτος, είναι η 13η συνεχόμενη χρονιά που ο δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει το συγκεκριμένο παιδικό φεστιβάλ, στην πλαζ Αρετσούς, που θα υποδέχεται για το τριήμερο 7-9 Ιουνίου, τα απογεύματα (6μμ -9μμ) τους μικρούς της επισκέπτες.

Παρά την κρίση και τα οικονομικά προβλήματα, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεοδόση Μπακογκλίδη, ο δήμος Καλαμαριάς συνεχίζει να επενδύει στον πολιτισμό. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε εκδηλώσεις όπως αυτές να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και να προσφέρουν ψυχαγωγία στα παιδιά, όχι μόνο του δήμου μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής επεσήμανε ο κ.Μπακογκλίδης.

Το θέμα των φετινών εκδηλώσεων είναι η φιλία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει - μεταξύ άλλων - παραστάσεις κουκλοθέατρου και αφηγήσεις παραμυθιών, ενώ το Σάββατο, στις 9 το βράδυ, θα ανέβει η παράσταση "Μίλα μου για μήλα" του Σταύρου Παπασταύρου. Την Κυριακή, οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με το έργο του Ευγένιου Τριβιζά "Το όνειρο του Σκιάχτρου" που θα ανεβάσει το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης. Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ σύμφωνα με το δήμαρχο, ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων ανέρχεται σε 33.000 ευρώ.

Παράλληλα, όπως τόνισε από την πλευρά του ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Νίκος Ζαχαριάδης, ο δήμος συνεχίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές του δράσεις για όλο το καλοκαίρι.

Με το πρόγραμμα καλοκαιρινή πλατεία διοργανώνονται πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις στις πλατείες Καλαμαριάς, όπου εντάσσονται και οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνταν στις βιβλιοθήκες.

Συγχρόνως, λειτουργεί πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης μέχρι τις 8 Αυγούστου, για τα παιδιά με εργαζόμενους γονείς, σε δύο δημοτικά σχολεία και ένα νηπιαγωγείο.

Περίπου 220 παιδιά της ΣΤ΄ δημοτικού θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν δωρεάν σε προγράμματα κατασκηνώσεων που θα ανακοινωθούν σύντομα. Κατασκηνώσεις, όμως, θα λειτουργήσουν δωρεάν και για 200 ηλικιωμένους και 75 άτομα με ειδικές ανάγκες.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.