Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Έτρεξαν για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις 389.659 ανέρχονται τα αυθαίρετα που εντάχθηκαν στον Ν.4014/11 προς «τακτοποίηση». Την προηγούμενη, τελευταία εβδομάδα ισχύος του νόμου, ο ρυθμός πληρωμής παραβόλων –το πρώτο ουσιαστικό βήμα για τη διαδικασία «τακτοποίησης»- τριπλασιάστηκε, ενώ τα συνολικά έσοδα ξεπέρασαν τα 600 εκατ. ευρώ.

Η κινητικότητα των τελευταίων ημερών της ρύθμισης αποδεικνύει ότι η πρόθεση της ολομέλειας του ΣτΕ να κηρύξει αντισυνταγματικό τον Ν.4014 λειτούργησε κάθε άλλο παρά αποτρεπτικά.

Η 6η παράταση στη ρύθμιση των αυθαιρέτων ήταν τελικά και η τελευταία και έτσι η ισχύς του Ν.4014/11 για την «τακτοποίηση» αυθαίρετων κατασκευών και χρήσεων έληξε την προηγούμενη Παρασκευή.

Όπως προκύπτει από τον ρυθμό υποβολής δηλώσεων, ένας σημαντικός αριθμός ιδιοκτητών αυθαιρέτων περίμενε μέχρι την τελευταία στιγμή είτε με την προσδοκία μιας νέας παράτασης είτε εκτιμώντας ότι θα υπάρξουν άλλες εξελίξεις.

Έτσι, όταν την προηγούμενη Δευτέρα 27 Μαΐου κάτι τέτοιο δεν έδειχνε πιθανό, έσπευσαν κατά χιλιάδες να «κλειδώσουν» την υπαγωγή τους στη ρύθμιση, καταβάλλοντας το παράβολο.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.