Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατατέθηκαν στη σύσκεψη με τη διακομματική επιτροπή.

Σε νέες βάσεις θα στηρίζεται ο νέος Ενιαίος Φόρος Ακινήτων που θα ισχύσει από το 2014. Αυτό προκύπτει από τις προτάσεις που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών στη σύσκεψη με την διακομματική επιτροπή η φιλοσοφία των οποίων είναι να γίνει δικαιότερη η κατανομή του φορολογικού βάρους για τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το Έκτακτο Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) που καταβάλλεται σήμερα.

Στη σύσκεψη δεν ελήφθησαν αποφάσεις καθώς το θέμα θα συζητηθεί και σε νέα συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αλλά με χαμηλότερους συντελεστές με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες με ένα ακίνητο να επιβαρυνθούν με σημαντικά λιγότερο φόρο από ότι φέτος.

Επιβαρύνσεις προβλέπονται για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν φορολογούνται σήμερα. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος επί των αγροτεμαχίων θα διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, την έκτασή του και άλλα χαρακτηριστικά. Για τα αγροτεμάχια των αγροτών προτείνονται μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου ο οποίος και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την καλλιέργεια, την έκταση και άλλα στοιχεία της αξίας τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.