Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Επίλυση προβλημάτων των ΑΜΕΑ Δωδεκανήσου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά από αίτημα του γραφείου του υφυπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, δεν πραγματοποιήθηκε προχτές η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρη Γάκη, η οποία αναφερόταν στη δυσλειτουργία των επιτροπών πιστοποίησης αναπηρίας στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο κ. Υφυπουργός σε επικοινωνία με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης γιατί όπως δήλωσε «τις επόμενες δύο βδομάδες θα υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες εκ μέρους του Υπουργείου, οι οποίες θα στοιχειοθετήσουν πληρέστερες απαντήσεις στις ερωτήσεις που σήμερα τίθενται». Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γάκης αναφέρονται τα εξής:

«Θεωρούμε ότι αυτό είναι ένα μικρό αλλά χρήσιμο βήμα για την επίλυση των προβλημάτων των ΑΜεΑ και άλλων ευπαθών ομάδων της Δωδεκανήσου και γενικότερα της νησιωτικής χώρας.
Θυμίζουμε ότι τα ερωτήματα για τα οποία καλούσαμε τον Υπουργό να απαντήσει είναι:

1. Προτίθεται να προβεί σε άμεσα μέτρα για την βελτίωση των διαδικασιών πιστοποίησης των ΑμεΑ στις νησιωτικές περιοχές; Προτίθεται να αλλάξει άμεσα, το καθεστώς που συνοπτικά προαναφέραμε, βελτιώνοντας τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών προς τα ΑΜΕΑ, τόσο ως προς το καθεστώς υποδοχής αιτήσεων σε τοπικό επίπεδο, όσο και με τη δημιουργία επιτροπών σε περισσότερα νησιά;

2. Προτίθεται να καταργήσει τις διατάξεις αναστολής του αναπηρικού επιδόματος καθώς και των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ κατά τη διάρκεια αναμονής επανεξέτασης της πιστοποίησης τους;»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.