Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Πράσινο φως για την καταβολή του εφάπαξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε μήνα στο ταμείο 4.000 δικαιούχοι.

Πράσινο φως για την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους του Δημοσίου έδωσαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, από τα χρήματα της πρώτης δόσης, θα διατεθεί το πόσο των 1,4 δισ. ευρώ στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσιών υπαλλήλων, το Μετοχικό Ταμείο των δημοσίων υπαλλήλων θα απορροφήσει 62 εκατ., το Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού της ΔΕΗ 150 εκατ. και ο λογαριασμός πρόνοιας των υπαλλήλων του ΙΚΑ 33 εκατ. ευρώ.

Όπως επίσης προβλέπεται, θα καταβάλλονται 3.500 με 4.000 εφάπαξ το μήνα από τις 50.000 αιτήσεις που εκκρεμούν και αυτό θα επιτευχθεί με ενίσχυση των στελεχών των υπηρεσιών ώστε να αντεπεξέλθουν ταχύτερα στην απονομή των εφάπαξ (ήδη ενισχύθηκαν υπηρεσίες με 25 άτομα).

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέσα στο 2013 να διατεθούν 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ για να καταβληθεί το βοήθημα συνολικά σε 40.228 άτομα.

Το εφάπαξ που καταβάλλεται στους δημοσίους υπαλλήλους είναι μειωμένο κατά 38,13%, μετά τις περικοπές που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο.

Οι απώλειες φτάνουν ως και τις 23.000 ευρώ με μεγάλους χαμένους όσους έχουν πολλά έτη υπηρεσίας στις κατηγορίες Τεχνολογικής και Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.