Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο συγκλονιστικός αγώνας μιας 16χρονης για ζωή. Θα παρέμβει το υπ.Υγείας;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν από λίγες μέρες συγκλόνισε το Πανελλήνιο το δράμα της 8χρονης που πάσχει από μια σπάνια νόσο. Όπως είναι γνωστό χρειάστηκε η παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να βρεθεί λύση. Δυστυχώς, όμως, οι περιπτώσεις των παιδιών που είναι «θύματα» είτε της γραφειοκρατίας, είτε των περικοπών που έχουν γίνει στην υγεία, είτε της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο ΕΟΠΠΥ, είναι δεκάδες.

4.000 ευρώ το μήνα για ενέσεις

Μια 16χρονη από την Θεσσαλονίκη ζει αυτές τις μέρες τον δικό της Γολγοθά. Πάσχει από κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια και είναι υποχρεωμένη να κάνει υποδόριες ενέσεις κάθε εβδομάδα. Το κόστος τους φτάνει περίπου τις 4.000 ευρώ το μήνα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό η 16χρονη προμηθευόταν τις ενέσεις από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Η φαρμακευτική εταιρία, όμως, εδώ και δύο εβδομάδες σταμάτησε να προμηθεύει το φαρμακείο λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ. Οι υπεύθυνοι είπαν στη μητέρα της (σ.σ. ο πατέρας της έχει πεθάνει από καρκίνο) ότι θα πρέπει πλέον να προμηθευτεί ιδιωτικά τις πανάκριβες ενέσεις προκειμένου να συνεχίσει η κόρη της την θεραπεία της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μητέρα καταβάλλει κάθε μήνα το ποσό των 700 ευρώ για αναλώσιμα, που δεν δικαιολογούνται από τον ΕΟΠΥΥ. Συγγενείς της 16χρονης ήρθαν σε επαφή με συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά που απέφυγαν να δεσμευτούν για την λύση του προβλήματος.

Δύο εβδομάδες χωρίς ενέσεις

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι το κορίτσι εδώ και δύο εβδομάδες δεν κάνει τις ενέσεις με συνέπεια το ανοσοποιητικό του να έχει εξασθενήσει και όπως γίνεται αντιληπτό να υπάρχει ο κίνδυνος να προσβληθεί από λοιμώξεις. Μέσα στην απελπισία της η μητέρα του έφτασε μέχρι τη Γερμανία, όπου εργαζόταν ο πατέρας του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να βρει την λύση από τα εκεί ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που δεν κατέστη δυνατό.

Το ίδιο πρόβλημα με την 16χρονη αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά στην χώρα μας που πάσχουν από κοινή ποικίλη ανοσοανεπάρκεια και θα πρέπει η πολιτεία να δώσει τέλος στην αγωνία και στην ταλαιπωρία τους. Γνωρίζουμε διαχρονικά ότι η Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της, μην φτάσουμε, όμως, στο σημείο να τα σκοτώνει κιόλας.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.