Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Αλλαγές στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τέλος τα μηνύματα στο mobile site του Facebook


Αρκετοί χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου που χρησιμοποιούν ακόμα το mobile Website της πλατφόρμας για να ανταλλάσσουν μηνύματα, ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει σύντομα να εγκαταστήσουν την εφαρμογή Facebook Messenger, αλλιώς δεν θα έχουν πρόσβαση στις συνομιλίες τους, ούτε θα μπορούν να ξεκινήσουν νέες.

Η λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων του mobile Website αναμένεται να διακοπεί μέσα στο καλοκαίρι, ενώ το Facebook υποστηρίζει ότι προέβη σε αυτή την κίνηση, θέλοντας να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας.

------------------

Η νέα ρύθμιση του Facebook που δίνει λύση στην «παρακολούθηση» εκτός κοινωνικού δικτύου

Η λύση για τις διαφημίσεις σε τρίτες ιστοσελίδες.

Το Facebook έχει προσθέσει μια νέα ρύθμιση η οποία αφήνει τους χρήστες να επιλέξουν αν θέλουν ή όχι να παρακολουθούνται και να εμφανίζονται διαφημίσεις.

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται λίγο μετά μια άλλη του κοινωνικού δικτύου, ότι θα προστεθούν διαφημίσεις σε τρίτες ιστοσελίδες και θα εμφανίζονται σε όλους τους χρήστες, ακόμη και αυτούς που δεν έχουν λογαριασμό στο κοινωνικό δίκτυο. Κανένας χρήστης δεν εξαιρείται από το να παρακολουθείται η κίνησή του όσον αφορά τις διαφημίσεις και εκτός Facebook εκτός αν το επιλέξει ο ίδιος χειροκίνητα μέσω της νέας αυτής ρύθμισης. Τους δίνεται μάλιστα η δυνατότητα να σταματήσουν τις άλλες ιστοσελίδες και εφαρμογές από το να ελέγχουν τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τις διαφημίσεις.

Τα δεδομένα που συλλέγονται από την παρακολούθηση των ανθρώπων που χρησιμοποιούν το Facebook, στη συνέχεια χρησιμοποιούνται για να βρουν τι μπορεί να σας αρέσει ή να σας ενδιαφέρει. Αν ανήκετε σε αυτούς που όλα αυτά σας ακούγονται ενοχλητικά, μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε με τη μετάβασή σας στη σελίδα ρυθμίσεων των διαφημίσεων του Facebook. Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις, στο πεδίο των διαφημίσεων, σάς δίνονται διάφορες δυνατότητες και επιλογές ώστε να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε για παράδειγμα την παρακολούθηση για διαφημίσεις ανάλογα με τον τρόπο που χρησιμοποιείτε ιστότοπους και εφαρμογές.

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο αναφέρει ότι οι πρόσφατες αλλαγές στον τρόπο των διαφημίσεων αποτελούν ένα νέο εργαλείο για το κοινωνικό δίκτυο ώστε να εμφανίζονται οι διαφημίσεις του σε όλο το διαδίκτυο και όχι μόνο στο Facebook. Παρ’ όλα αυτά αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να επιλέξουν αν θέλουν να λαμβάνονται πληροφορίες από αυτούς για την προώθηση διαφημίσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.