Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Μεγαλύτερο το διάλειμμα στα σχολεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το project Βιωματική Δράση «κόβεται» ως ξεχωριστό μάθημα.

Μεγαλύτερο διάλειμμα αποφάσισε να καθιερώσει ο υπουργός Υγείας Νίκος Φίλης στους μαθητές, προκειμένου να προλαβαίνουν να πάρουν μια ανάσα από την παρακολούθηση της διδασκαλίας.

Όπως τόνισε ο κ. Φίλης, ο χρόνος του διαλείμματος είναι πάρα πολύ μικρός και πρέπει να μεγαλώσει «για να έχουμε μια ανθρώπινη λειτουργία του σχολείου».

Ωστόσο, από τη νέα χρονιά θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές στα Γυμνάσια, αφού οι μαθητές θα έχουν και λιγότερες ώρες διδασκαλίας κάθε εβδομάδα αλλά και λιγότερες εξετάσεις.

Οι σχετικές λεπτομέρειες δεν έχουν καθοριστεί, αλλά, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο υπουργός, από τη νέα χρονιά «κόβεται» μία ώρα την εβδομάδα από τα Αρχαία Ελληνικά (πιθανότατα στη Β' και τη Γ' τάξη). Στην Α' τάξη η ώρα των Αρχαίων δίνεται στη Νεοελληνική Γλώσσα (που αυξάνεται κατά μία ώρα).

Σύμφωνα με το Έθνος, το project Βιωματική Δράση «κόβεται» ως ξεχωριστό μάθημα. Επίσης μαθήματα ήσσονος σημασίας -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του υπουργείου- όπως η Οικιακή Οικονομία, εναλλάσσονται και έτσι μειώνεται η τρίτη ώρα στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Επίσης, πιλοτικά, σε έναν αριθμό σχολικών μονάδων από το επόμενο σχολικό έτος 2016-17 η βαθμολογία του μαθητή θα συνοδεύεται και από περιγραφική αξιολόγηση.

Το διδακτικό έτος θα τελειώνει αργότερα, δηλαδή στις 31 Μαΐου. Η επιμήκυνση του διδακτικού έτους θα είναι αποτέλεσμα της μείωσης των ημερών των εξετάσεων. Ταυτόχρονα, το σχολικό έτος θα χωρίζεται σε δύο τετράμηνα αντί για τρία τρίμηνα, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του διδακτικού χρόνου. Τέλος, θα γίνει μια προσπάθεια για τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης.

Πάντως, η απόφαση του υπουργού να «κόψει» το μάθημα της Οικιακής Οικονομίας και να το χαρακτηρίσει «ήσσονος σημασίας» προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.