Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Η εφαρμογή που θα προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η εφαρμογή που θα προειδοποιεί για τρομοκρατικό χτύπημα στο Euro 2016


Η γαλλική κυβέρνηση προώθησε στην αγορά μια εφαρμογή η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες των smartphones για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ελήφθη μετά από τους φόβους που εκδηλώνονται για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του Euro 2016.Η εφαρμογή θα ονομάζεται «Alerte attentat» και θα είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι χρήστες που θα κατεβάσουν το «Alerte attentat» στο κινητό τους θα λαμβάνουν προειδοποίηση όταν το σημείο στο οποίο βρίσκονται έχει σημάνει συναγερμός λόγω τρομοκρατικής απειλής.

Η εφαρμογή θα προβλέπει οκτώ γεωγραφικές ζώνες, σε περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί και για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Εκτός του σήματος συναγερμού, το «Alerte attentat» στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε μετά τις επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς.

Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της. 

-----------

Euro 2016: Το SΜS που θα προειδοποιεί για τρομοκρατική απειλή

«Alerte attentat» (Προσοχή Επίθεση) στην οθόνη του κινητού: Η γαλλική κυβέρνηση εγκαινιάζει από σήμερα και εν όψει του Euro 2016 μία νέα εφαρμογή για τα smartphones που προειδοποιεί το κοινό για τον κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεσης.

Euro 2016: Το SΜS που θα προειδοποιεί για τρομοκρατική απειλή

Η εφαρμογή θα είναι δωρεάν διαθέσιμη στα γαλλικά και τα αγγλικά, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και επιτρέπει στον χρήστη της να λάβει προειδοποίηση «σε περίπτωση υποψίας τρομοκρατικής επίθεσης ή ενός γεγονότος εξαιρετικού χαρακτήρα» στον τόπο όπου συμβαίνει και όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει πρόβλεψη για οκτώ γεωγραφικές ζώνες, για την περίπτωση που ο κάτοχος του κινητού ανησυχεί για άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός του. Εκτός του σήματος συναγερμού, η εφαρμογή στέλνει οδηγίες συμπεριφοράς ανάλογα με το είδος του κινδύνου.

Η υιοθέτηση αυτής της εφαρμογής αποφασίστηκε με βάση την εμπειρία των επιθέσεων του Νομεβρίου 2015 στο Παρίσι και είχε ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς. Η διοργάνωση του Euro 2016 ορίσθηκε ως χρονικό σημείο εκκίνησής της.

Σκοπός της γαλλικής κυβέρνησης είναι κάθε χρήστης να είναι ο «πρεσβευτής» της για να διαδώσει το μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εφαρμογή προβλέπει ότι η προειδοποίηση θα αποστέλλεται στα smartphones σε διάστημα μικρότερο των 15 λεπτών από το αρχικό σήμα συναγερμού των τοπικών κρατικών αρχών.

«Το σήμα μας επιτρέπει να ειδοποιήσουμε γρήγορα τον πληθυσμό και να του δώσουμε τις πληροφορίες που έχουμε», διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ κατά την παρουσίαση της εφαρμογής.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.