Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Κουίκ: Ο Σύλλογος Παιδιών με Σύνδρομο Down δεν πρέπει να κλείσει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το ζήτημα είναι γνωστό στην κυβέρνηση και απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία.

«Λύση θα δοθεί. Αυτός ο σύλλογος δεν πρέπει να κλείσει και δεν θα κλείσει, θα το φροντίσουμε» είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουϊκ, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο στον μόνο εν λειτουργία σήμερα στην Ελλάδα Σύλλογο Παιδιών με Σύνδρομο Down, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

«Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας και λόγω της κατάστασης στη χώρα μας, αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, τη στιγμή που δεν παίρνουμε καμία κρατική επιδότηση και στηριζόμαστε μόνο σε δωρεές και στην κατασκευή και πώληση μπομπονιέρας» είπε χθες στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός του Συλλόγου Σταύρος Τσιφλίκης.

Ο κ. Κουϊκ έκανε σαφές ότι με την ιδιότητα του υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ δεν είναι δυνατόν να δώσει προσωπικά λύση, αλλά -όπως σημείωσε- το ζήτημα είναι γνωστό στην κυβέρνηση και απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος και να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

«Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχτούμε ότι ένας σύλλογος που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και έχει περίπου 400 οικογένειες, οι οποίες επωφελούνται από αυτόν. Μιλάμε για παιδιά με το σύνδρομο Down, που είναι ολυμπιονίκες, για παιδιά που είναι μέσα στην παραγωγική διαδικασία της χώρας» πρόσθεσε.

Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος ιδρύθηκε από 22 οικογένειες το 1990 με την προτροπή της Χαρίκλειας Χατζησεβαστού - καθηγήτριας Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Πρόκειται για την πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με σύνδρομο Down στη χώρα και είναι φορέας Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.