Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μοιραία η ανθρώπινη παρέμβαση για νεογέννητο βίσωνα στο Yellowstone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μητέρα του το απέρριψε και το μικρό θανατώθηκε.

Τραγική κατάληξη είχε για ένα νεογέννητο βίσωνα η φαεινή ιδέα δύο επισκεπτών του Εθνικού Πάρκου Yellowstone να το βάλουν μέσα στο αυτοκίνητό τους επειδή θεώρησαν πως έκανε κρύο.

Πατέρας και γιος έπιασαν το μωρό βίσωνα, το έβαλαν στο αυτοκίνητό τους – και μάλιστα φωτογράφισαν το κατόρθωμά τους, μια φωτογραφία που προκάλεσε κύμα κριτικής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- και το μετέφεραν σε σημείο που στάθμευαν οι ranger του πάρκου.

Το μικρό εν τέλει θανατώθηκε επειδή η μητέρα του το απέρριψε μετά την παρέμβαση του ανθρώπου.

«Οι υπεύθυνοι του πάρκου προσπάθησαν επανειλημμένα να επανενώσουν το νεογέννητο με το κοπάδι του αλλά όλες οι απόπειρες απέτυχαν», τονίζει το πάρκο σε ανακοίνωσή του.

Στη συνέχεια ο άτυχος βίσωνας χρειάστηκε να θανατωθεί επειδή εγκαταλείφθηκε και άρχισε να προκαλεί επικίνδυνες καταστάσεις πλησιάζοντας διαρκώς ανθρώπους και αυτοκίνητα κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου…

«Απαιτούσαν να μιλήσουν με κάποιον ranger», περιέγραψε μια γυναίκα που είδε τους τουρίστες να βάζουν τον μικρό βίσωνα στο αυτοκίνητό τους. «Ανησυχούσαν πως το μικρό ξεπάγιαζε και πέθαινε», τόνισε.

Διάφοροι παρευρισκόμενοι συμβούλευσαν τους επισκέπτες να μην πάρουν τον μικρό βίσωνα και να τον αφήσουν εκεί που τον είχαν βρει.

«Δεν άκουγαν τίποτα. Πραγματικά πίστευαν πως προσέφεραν χρήσιμες υπηρεσίες και βοηθούσαν το νεογέννητο προσπαθώντας να το σώσουν από το κρύο», περιέγραψε κι άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Οι Rangers ζήτησαν από τους τουρίστες- που ήταν από άλλη χώρα- να τους δείξουν πού είχαν βρει το νεογέννητο και το άφησαν ελεύθερο στο σημείο.

Αλλά μάταια.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου έδωσαν περαιτέρω εξηγήσεις ως προς την αναγκαιότητα της ευθανασίας του άτυχου μικρού.

«Για να το βγάλουμε από το πάρκο θα έπρεπε να περάσει μήνες σε καραντίνα για να εξεταστεί για μελιταίο πυρετό. Δεν υπάρχουν εγκεκριμένες μονάδες καραντίνας και δεν έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε τη φροντίδα ενός ζώου τόσο μικρού που δεν μπορεί ούτε να τραφεί μόνο του. Ούτε είναι αποστολή της Υπηρεσίας Εθνικών Πάρκων να σώζει ζώα, στόχος μας είναι να προστατεύουμε το περιβάλλον του Yellowstone. Αν και εμπλέκονται άνθρωποι στο συγκεκριμένο περιστατικό, δεν είναι ασυνήθιστο βίσωνες, ειδικά οι νεαρές μητέρες, να χάνουν ή να εγκαταλείπουν τα μικρά τους».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως τα εγκαταλελειμμένα μικρά συνήθως πεθαίνουν από πείνα ή θηρευτές.

Το Yellowstone, σύμφωνα με τη Daily Mail, είναι το μόνο μέρος στις ΗΠΑ όπου οι βίσωνες ζουν αδιάλειπτα εδώ και αιώνες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.