Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Αλεξιάδης: Ο ακατάσχετος λογαριασμός πρέπει να δηλωθεί στο taxis

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Έχουμε μια πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσουμε τελείως τη ρύθμιση των 100 δόσεων».

Στις ρυθμίσεις που είναι απαραίτητες προκειμένου οι πολίτες να ανταποκρίνονται στα φορολογικά βάρη αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης. Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον Realfm 97.8 αναφέρθηκε στον ακατάσχετο λογαριασμό που πρέπει να δηλώσουν οι πολίτες προκειμένου να μην τους κατάσχουν τα χρήματα τους.

Καλώντας τους πολίτες να δηλώσουν έναν ακατάσχετο λογαριασμό τόνισε:

«Δεν το έχουν κάνει πάρα πολλοί. Ορισμένοι λένε ότι “δεν χρειάζεται να το κάνω διότι είναι ο λογαριασμός μισθοδοσίας μου”. Δεν ισχύει. Αν δεν το δηλώσουν στο taxis, δεν έχουν ακατάσχετο λογαριασμό, άρα και προστασία. Κάνουν λάθος όσοι δεν πάνε να το δηλώσουν, έχουμε μετά τραγικές καταστάσεις».

Αναφερόμενος στο θέμα των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «εκεί δυστυχώς έχουμε μια πίεση προς την ελληνική κυβέρνηση να καταργήσουμε τελείως τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Εμείς προσπαθούμε να λειτουργήσουμε με λογική και αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα όσο μπορούμε καλύτερα».

«Δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα για τον φορολογούμενο και την επιχείρηση το να τον βγάζεις εκτός ρύθμισης, όταν δεν μπορεί να πληρώσει. Είναι άλλο πράγμα ο κακοπληρωτής, ο “μπαταχτσής” και είναι άλλο αυτός που αγωνίζεται, που αν τον βγάλεις για διάφορους τυπικούς και άκαμπτους λόγους εκτός ρύθμισης θα έχεις κόστος και εσύ ως Δημόσιο».

Και πρόσθεσε: «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να δούμε ότι πρέπει να έχουμε τέτοιου είδους ρυθμίσεις που να μπορούν οι πολίτες να ανταποκρίνονται στα φορολογικά βάρη. Αν μια επιχείρηση μπορεί να δίνει 500 ευρώ τον μήνα εμείς την πιέζουμε να δίνει 1.200, θα βγει εκτός ρύθμισης και δεν θα μπορεί να δίνει ούτε τα 500 ευρώ τον μήνα.Άρα, τι θα πετύχουμε; θα έχουμε ένα πρόβλημα. Αυτό θα μετακυλήσει τα προβλήματα στις άλλες επιχειρήσεις».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.