Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Τα σιαμαία με το ίδιο πρόσωπο που έζησαν μόνο 6 λεπτά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μητέρα το ανακάλυψε στον έβδομο μήνα της κύησης.

Αυτές οι θλιβερές εικόνες δείχνουν τα σιαμαία δίδυμα που γεννήθηκαν και μοιράζονταν το ίδιο πρόσωπο στην Ινδία.

Τα μωρά, που το καθένα είχε τη δική του καρδιά, χέρια και πόδια γεννήθηκαν με βάρος 1 κιλό και 800 γραμμάρια σε ένα νοσοκομείο στο Rajkot στην ανατολική Ινδία. Οι γιατροί επιβεβαίωσαν, ωστόσο, ότι κατάφεραν να ζήσουν μόνο για έξι λεπτά. Παρά το γεγονός ότι οι γιατροί γνώριζαν ότι είναι ενωμένα, εξεπλάγησαν με αυτό που είδαν όταν τα έφεραν στον κόσμο με καισαρική τομή.

Ο δρ Kirtan Vyas, επίκουρος καθηγητής στην πτέρυγα γυναικολογίας του νοσοκομείου που γεννήθηκαν τα παιδιά, είπε ότι οι γιατροί γνώριζαν ότι ήταν απίθανο να επιβιώσουν. «Ήμασταν κάπως προετοιμασμένοι για το θάνατο των βρεφών, καθώς η χειρουργική επέμβαση για το διαχωρισμό του εγκεφάλου ήταν αδύνατη. Είχαμε ενημερώσει την οικογένεια πριν τις σοβαρές επιπλοκές» πρόσθεσε και ανέφερε επίσης ότι επρόκειτο για μια μια σπάνια περίπτωση στον τομέα της γυναικολογίας στην Ινδία, ίσως μια στο εκατομμύριο.



Το συγκεκριμένο νοσοκομείο λειτουργεί εδώ και 140 χρόνια και έχουν συναντήσει μόνο 3-4 περιπτώσεις σιαμαίων αλλά αυτή ήταν ακόμη πιο σοκαριστική. «Η εικόνα των μωρών έμοιαζε εξαιρετικά σπάνια» ανέφεραν οι γιατροί. Η μητέρα είχε μια ομαλή εγκυμοσύνη μέχρι το πρώτο της υπερηχογράφημα στους επτά μήνες. Εκεί ενημερώθηκε και για τα νέα, ότι δηλαδή κυοφορούσε σιαμαία που είχαν διαφορετικά πολλά μέρη του σώματός τους. Η γέννηση αυτού του τύπου των σιαμαίων διδύμων - που αναπτύσσονται μετά από ένα γονιμοποιημένο ωάριο και αποτυγχάνουν να διαιρεθούν πλήρως - είναι εξαιρετικά σπάνια.

Σύμφωνα με τους γιατρούς αυτό θα μπορούσε να διαπιστωθεί αν γινόταν υπερηχογράφημα κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης αλλά κάτι τέτοιο δε συμβαίνει στην Ινδία καθώς οι γυναίκες πηγαίνουν πολύ αργότερα για εξετάσεις. Η μητέρα και ο σύζυγός της αποφάσισαν να δωρίσουν το σώμα των διδύμων τους για ιατρική έρευνα. Το περιστατικό είναι παρόμοιο με ένα στο παρελθόν όταν ένα μωρό με δυο κεφάλια γεννήθηκε από μια μητέρα στην Ινδία και τα βρέφη έχασαν τη ζωή τους μετά από 20 ημέρες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.