Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Ξεκινά το πρόγραμμα Erasmus+

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων μέχρι τις 31 Μαΐου.

Ξεκινά το Πρόγραμμα ERASMUS+/YOUTH, καθώς ορίστηκε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.Δ.ΒΙ.Μ.), από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως την αρμόδια Εθνική Μονάδα Συντονισμού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με τον Κανονισμό του Προγράμματος (Άρθρο 29, παρ. 6 & 8 του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 1288/2013), ξεκινά αυτόματα η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους Φορείς Νεολαίας για το 2016.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι αιτούντες και να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για τον σχεδιασμό και τη σύνταξη ποιοτικών αιτήσεων που θα υποβληθούν για την περίοδο R2/2016, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής μέχρι τις 31 Μαΐου 2016.

Εποπτεύουσα Εθνική Αρχή για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+/Youth είναι η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Αυτοτελές Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σχέσεων: erasmus+youth@minedu.gov.gr

Εποπτεύουσα Εθνική Αρχή για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ είναι η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Ευρωπαϊκών & Διεθνών Προγραμμάτων: programs@minedu.gov.gr

Η τροποποίηση της σχετικής πρόσκλησης για υποβολή αιτήσεων στην περίοδο R2/2016 έχει δημοσιευθεί τη Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στον ακόλουθο σύνδεσμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: EUR-Lex - C2016/146/13 - EN - EUR-Lex.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.