Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Πόσα χρόνια από τη ζωή μας ξοδεύουμε στον ύπνο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι απάντηση δίνει μια εφαρμογή.

Μια νέα ιστοσελίδα υπόσχεται ότι μπορεί να υπολογίσει πόσες ώρες έχετε κοιμηθεί σε όλη τη ζωή σας μέχρι σήμερα και πόσες από αυτές τις ώρες είδατε όνειρα που είχαν να κάνουν με το σεξ, το φαγητό, την εργασία και τα συναισθήματά σας.

Η διαδικτυακή εφαρμογή ονομάζεται My Life Asleep και λειτουργεί ως εξής: Αφού πληκτρολογήσετε την ηλικία σας, εμφανίζονται πόσες ώρες έχετε κοιμηθεί μέχρι τώρα, πόσες θερμίδες έχετε κάψει κατά τη διάρκεια του ύπνου και πόσες ώρες έχετε περάσει βλέποντας διάφορα όνειρα την ώρα που κοιμάστε. Για παράδειγμα αν βάλετε την ηλικία 35, η ιστοσελίδα σας ενημερώνει πώς έχετε κοιμηθεί για 12 χρόνια ή αλλιώς 610 εβδομάδες ή 102.442 ώρες.

Σύμφωνα επίσης με την εφαρμογή από το συνολικό ποσό των ωρών του ύπνου, οι 1.170 δαπανήθηκαν στα όνειρα σεξουαλικού περιεχομένου ενώ οι 732 ώρες επικεντρώθηκαν σε όνειρα που έχουν να κάνουν με το φαγητό. Αλλά ο περισσότερος χρόνος από τα όνειρα φαίνεται ότι είναι αφιερωμένος στους φίλους και στην οικογένεια, οπότε αν είστε 35 ετών, τα κοντινά, συγγενικά πρόσωπα και οι φίλοι ήταν παρόντες μέχρι τώρα στα όνειρά σας για 7.608 ώρες.

Επιπλέον εμφανίζεται και ένα τμήμα με θερμίδες που δείχνει πόσες καταναλώνονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και μάλιστα τις μετατρέπει σε διάφορα είδη φαγητών, όπως μπέργκερ, αναψυκτικά και μήλα. Μάλιστα ένα από τα πιο παράξενα πράγματα που αναφέρει η εφαρμογή είναι με ποιον τρόπο θα μπορούσαν να έχουν καταναλωθεί και χρησιμοποιηθεί αυτές οι ώρες του ύπνου εναλλακτικά, δηλαδή σε τι άλλες εργασίες αντιστοιχούν. Σε 13 χρόνια «ύπνου» θα μπορούσε να χτιστεί ο Πύργος του Άιφελ και να γραφτεί το «Πόλεμος και Ειρήνη» του Τολστόι για παράδειγμα. Το εργαλείο προσθέτει το μέσο όρο των ωρών του ύπνου κατά τη διάρκεια της ζωής, τις θερμίδες που καίγονται, την ανάλυση περιεχομένου των ονείρων και το μήκος, για να κάνει την αξιολόγηση. Πάντως το συμπέρασμα είναι ότι στον ύπνο δαπανάται ένα πολύ μεγάλο μέρος της ζωής μας.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.