Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Η «έξυπνη» χρήση της μπαταρίας σε χαμηλή ισχύ στο iPhone

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Για να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία σας ούτε πριν το 20%.

Οι περισσότεροι χρήστες του iPhone θα έχουν εντοπίσει ότι όταν η μπαταρία του κινητού τους φτάσει τα 20%, τότε τους δίνεται η επιλογή να το θέσουν σε λειτουργία χαμηλής ισχύος.

Με αυτό τον τρόπο εξοικονομείται μπαταρία στο κινητό σας μέχρι να το φορτίσετε και να «επανακτήσει» τις δυνάμεις του.

Η λειτουργία χαμηλής ισχύος προστέθηκε με την αναβάθμιση στο iOS 9 και μειώνει την ενέργεια που απαιτείται για να λειτουργήσει το κινητό και έτσι του δίνει τη δυνατότητα να παραμείνει για περισσότερη ώρα ανοιχτό με την κίτρινη ένδειξη στη θέση της μπάρας της μπαταρίας. Η λειτουργία χαμηλής ισχύος για να εξοικονομήσει ενέργεια μειώνει ή απενεργοποιεί αυτές τις δυνατότητες: Μετάκληση email, Hey Siri, ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο, αυτόματες λήψεις, συνδέσεις Wi-Fi και ορισμένα οπτικά εφέ.

Όταν ο χρήστης βάλει και πάλι το κινητό του να φορτίσει τότε μόλις φτάσει στο 80% η λειτουργία χαμηλής ισχύος απενεργοποιείται μόνη της.

Ωστόσο αυτό που κάποιοι χρήστες δεν γνωρίζουν ή δεν έχουν παρατηρήσει είναι ότι το κινητό μπορεί να τεθεί σε λειτουργία χαμηλής ισχύος όχι μόνο μόλις φτάσει στο 20% αλλά ανά πάσα στιγμή ακόμη και εάν είναι σχεδόν πλήρως φορτισμένο.

Πώς μπορείτε να το κάνετε: Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις> Μπαταρία> Λειτουργία χαμηλής ισχύος και την ενεργοποιείτε. Ανά πάσα στιγμή βέβαια μπορείτε να την απενεργοποιήσετε. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γνωρίζετε για παράδειγμα ότι θα είστε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός σπιτιού ή εργασίας και δεν θέλετε να τελειώσει γρήγορα η μπαταρία σας. Αν τυχόν δεν σας ενδιαφέρει να λαμβάνετε κλήσεις ή μηνύματα αυτό το ρόλο μπορεί να πάρει και η λειτουργία σε πτήση κατά την οποία το τηλέφωνο καταναλώνει λιγότερη ενέργεια. Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε με μπαταρία 40% φορτισμένη για παράδειγμα και θέλετε να μειώσετε την κατανάλωσή του δοκιμάστε το!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.