Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Ελ Σαλβαδόρ: Διπλασιάστηκαν οι δολοφονίες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η κλιμάκωση της βίας των συμμοριών οδήγησε σε ραγδαία αύξηση των ανθρωποκτονιών τους πρώτους δύο μήνες του 2016 στο Ελ Σαλβαδόρ, μια χώρα η οποία ήταν ανάμεσα στα κράτη που διεκδίκησαν τη θλιβερή πρωτιά της χώρας όπου σημειώνονται οι περισσότερες δολοφονίες παγκοσμίως πέρυσι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες.

Οι δολοφονίες στη μικρή, φτωχή χώρα της κεντρικής Αμερικής αυξήθηκαν αλματωδώς τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, κατά 117,6% εν σχέσει με τις 643 που είχαν καταγραφεί την αντίστοιχη περίοδο του 2015, όπως δείχνουν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα αξιωματικοί της αστυνομίας σε συνέντευξη Τύπου.

«Μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες είχαμε έναν εθνικό μέσο όρο 23,3 ανθρωποκτονιών (σ.σ. την ημέρα), κι αυτό συνεχίζει να είναι μια τεράστια πρόκληση για την αστυνομία», τόνισε ο Χάουαρντ Κότο, επικεφαλής της αστυνομίας του Ελ Σαλβαδόρ, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Οι ανθρωποκτονίες στη χώρα των 6,4 εκατομμυρίων κατοίκων είχαν αυξηθεί κατά 70% πέρυσι, ωθώντας τον απολογισμό στο υψηλότερο επίπεδο μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου στο Ελ Σαλβαδόρ (1980-1992).

Τα βίαια εγκλήματα αυξάνονται ασταμάτητα στο Ελ Σαλβαδόρ αφότου η εκεχειρία στην οποία είχαν συμφωνήσει το 2012 οι δύο μεγαλύτερες συμμορίες, η Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13) και η αντίπαλη Μπάριο 18 άρχισε να καταρρέει το 2014.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.