Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Οδηγίες προς εστιατόρια για την Τσικνοπέμπτη: Τι πρέπει να ξέρετε για το ψήσιμο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Τσικνοπέμπτη αποτελεί μια σημαντική αφορμή για την προσέλκυση νέων πελατών αλλά και την ενδυνάμωση των σχέσεων με τους παλιούς πελάτες σας. Ωστόσο, η μαζική προσέλευση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αλλοιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών σας. Και σε αυτό, το σημαντικότερο ρόλο παίζει η πρώτη ΰλη.

Σε μια πρόσφατη έρευνα, Αμερικανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στη διαδικασία ψησίματος του κρέατος. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο του Texas έγινε εκτεταμένη μελέτη στο κόκκινο κρέας και αποδείχθηκε πως τα κάρβουνα μπορούν να αποτελέσουν ιδανικό τρόπο ψησίματος αλλά χρήζουν προσοχής.

Ωστόσο, οι ερευνητές επεσήμαναν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή επιλογή εστίας και κυρίως η διαδικασία προπαρασκευής των κρεάτων, η προετοιμασία της φωτιάς και η μεθοδολογία στο ψήσιμο.ίασης.

6 χρήσιμες συμβουλές
1. Οι περισσότεροι συμφωνούν πως ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε τα κρέατα να αποκτήσουν μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών τους.
2. Μόλις ροδίσουν καλά από την πλευρά που είναι εκτεθειμένη στη θερμότητα (σε περίπου 5 - 7 λεπτά), τα γυρνάμε. Οταν και οι 4 πλευρές έχουν ροδίσει, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά (αραιώνουμε τη θράκα ή ανεβάζουμε τη σχάρα ή ρυθμίζουμε τη θερμοκρασία με το διακόπτη, ανάλογα με το πού ψήνουμε), και κάνουμε τακτικά γυρίσματα ώστε να ψηθούν στο εσωτερικό τους, χωρίς να καούν εξωτερικά.
3. Το τακτικό γύρισμα, πέρα από το ότι τα ψήνει ομοιόμορφα, παράλληλα ανακινεί το εσωτερικό λίπος των κομματιών και δεν τα αφήνει να στεγνώσουν.
4. Αν δεν τα έχουμε μαρινάρει, μπορούμε στη διάρκεια του ψησίματος να αλείφουμε τακτικά τα κρέατα με λίγη λαδορίγανη. Ετσι, νοστιμίζουν και διατηρούνται υγρά.
Εδώ μπορείτε να δείτε κορυφαίους προμηθευτές για καρυκεύματα.
5. Ορισμένοι δεν αλατίζουν τα κρέατα πριν από το ψήσιμο, για να μην αποβάλει το κρέας τους χυμούς του. Αλλοι, πάλι, τα αλατίζουν λίγο πριν τα ψήσουν.
6. Ασφαλέστερος τρόπος να δούμε αν έχουν ψηθεί είναι να κόψουμε ένα κομμάτι στη μέση. Στο μοσχαρίσιο κρέας (για κάποιους και στο αρνάκι γάλακτος), αν το ζητούμενο είναι το μέτρια ψημένο το βγάζουμε όταν είναι ελαφρώς ροζέ στο εσωτερικό του. Αν τα θέλουμε καλοψημένα, και αυστηρά στο χοιρινό και το κοτόπουλο, αν δούμε το παραμικρό κοκκινωπό σημείο, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη.


Πηγή: http://www.supply.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.