Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Υπό κατάληψη… δημοτικό σχολείο στο Ηράκλειο της Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξεσηκώθηκαν οι γονείς που έβλεπαν τα παιδιά τους να κάνουν γυμναστική στο δρόμο επειδή δεν υπάρχει αυλή.

Μέχρι τώρα είχαμε δει καταλήψεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, σε λύκεια και γυμνάσια! Τώρα ήρθε η στιγμή να δούμε κατάληψη και σε… δημοτικό σχολείο.

Ο λόγος είναι σημαντικός και φαίνεται πως οι γονείς των μαθητών του 35ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου, στην περιοχή του Μασταμπά, είναι αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Δεν είναι και λίγο άλλωστε να βλέπεις τα παιδιά σου να αναγκάζονται να κάνουν γυμναστική κυριολεκτικά στο δρόμο επειδή το σχολείο, επί της ουσίας, δεν διαθέτει προαύλιο χώρο!

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, οι μαθητές κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή, ενώ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το candianews.gr, αλλά και για διεκδίκηση οριστικής λύσης, ο σύλλογος γονέων αποφάσισε την αποχή των μαθητών που κάνουν μάθημα στα παραρτήματα την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαρτίου, ενώ παράλληλα οι γονείς θα κάνουν κατάληψη στις αίθουσες των παραρτημάτων.

Ο σύλλογος γονέων ζητά οριστική λύση στο πρόβλημα ώστε τα παιδιά να μην κινδυνεύουν, ενώ το έχει θέσει τόσο στο δήμο Ηρακλείου όσο και στη διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι εδώ και αρκετά χρόνια, τέσσερα τμήματα του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα τα Ε1, Ε2, ΣΤ1 και ΣΤ2, στεγάζονται σε αίθουσες-παραρτήματα κοντά στο κεντρικό κτίριο του σχολείου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι μαθητές των συγκεκριμένων τμημάτων, να προαυλίζονται αλλά και να κάνουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται ,για την σωματική τους ακεραιότητα και ασφάλεια.

Δεν υπάρχει η παραμικρή σήμανση ούτε και καν οριοθέτηση κάποιου χώρου για τον προαυλισμό των μαθητών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν συνεχώς από διερχόμενα αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Παρά τις συνεχείς παραστάσεις μας και ενοχλήσεις προς την Δημοτική Αρχή, δεν έχει δοθεί καμία λύση, τέτοια που να εξασφαλίζει τα αυτονόητα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς .

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, αποφάσισε την αποχή των μαθητών των τμημάτων Ε1,Ε2,ΣΤ1 και ΣΤ2,από τα μαθήματά τους, την προσεχή Πέμπτη 03/03/2016 και Παρασκευή 04/02/2016, κι παράλληλα την κατάληψη των παραρτημάτων από το σύλλογο γονέων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, για την άμεση λύση του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αντιμετωπίζει το σχολείο μας.

Είναι η πρώτη από μια σειρά κινήσεις που θα γίνουν προκειμένου να βρεθεί μια ΟΡΙΣΤΙΚΗ λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα και να πάψει επιτέλους το φαινόμενο τα παιδιά του 35ο Δημοτικό Σχολείο να νιώθουν «μετανάστες» μέσα στο ίδιο τους το σχολείο, από την στιγμή που ουδείς από τη Δημοτική αρχή και τους αρμόδιους φορείς δείχνουν να έχουν αντιληφθεί το μέγεθος τους προβλήματος.

Με την «κατάληψη» των παραρτημάτων θέλουμε αφενός μεν να ευαισθητοποιήσουμε τους αρμοδίους και να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για τα δεκάδες παιδιά.

Από το διοικητικό συμβούλιο,

Ο πρόεδρος: Χρονάκης Μανώλης

Η γραμματέας: Χουδετσανάκη Μαρίνα»

Ανάλογη επιστολή εστάλη και στο δήμο Ηρακλείου:

Σε επιστολή που είχε στείλει, ο σύλλογος γονέων, πριν από λίγες ημέρες στην αντιδήμαρχο Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, Μαρία Καναβάκη, ανέφερε για μια ακόμα φορά το πρόβλημα και προειδοποιούσε με κινητοποιήσεις.

Στην επιστολή εκείνη σημείωνε:

«Αξιότιμη κα. Καναβάκη ,

Σας ενημερώνουμε ότι οι μαθητές των παραρτημάτων, παραμένουν εδώ και δύο μήνες εγκλωβισμένοι στις αίθουσες τους καθώς δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και το διάλειμμά τους

Μετά από έγγραφα που σας έχει στείλει η διεύθυνση , και αφορούν το θέμα εύρεσης κατάλληλου χώρου για τον αυλισμό των μαθητών του 35ου Δημοτικού Σχολείου και συγκεκριμένα των τμημάτων που στεγάζονται στα Παραρτήματα της οδού Δριμηντινού Ε΄1,Ε΄2, και τέρμα Δαμασκηνού ΣΤ΄1 ,ΣΤ΄2 μέχρι και σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ,που να δίνει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα σε απόφαση για εύρεση της κατάλληλης λύσης αντιμετωπίζοντας το τεράστιο αυτό πρόβλημα λειτουργίας της σχολικής μονάδας.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έχει αποφασίσει ότι εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα του σχολείου μας θα προβεί σε αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους τις αμέσως επόμενες ήμερες. H αποχή είναι μια από τις ενέργειες που θα γίνουν για να εκφραστεί η οργή και η δυσαρέσκεια μας, ενώ ταυτόχρονα θα δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα προκειμένουν να αναλάβει ο κάθε ένας τις ευθύνες που του αναλογούν. Και αυτό γιατί οι γονείς των παιδιών των παραρτημάτων είναι εξαγριωμένοι και ο Σύλλογος δεν μπορεί πλέον να κάνει κάτι διαφορετικό, αφού έχει εξαντληθεί πλέον η υπομονή μαθητών, γονιών αλλά και της εκπαιδευτική κοινότητας του σχολείου μας.

Προκειμένου να αποφευχθούν τέτοιου είδους ενέργειες σας παρακαλούμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων για να λυθεί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο μας».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.