Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Ζεστό» χρήμα στα δημόσια ταμεία από τα υπέρβαρα φορτηγά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δυνατότητα άμεσης είσπραξης των προστίμων που επιβάλλονται.

«Ζεστό» χρήμα αποδίδει άμεσα στα δημόσια ταμεία τούς τελευταίους μήνες το κεντρικό λιμεναρχείο της Πάτρας, μέσω των ελέγχων που πραγματοποιούν λιμενικοί του Β΄ τμήματος, για υπέρβαρα φορτηγά.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, πλοίαρχος Τρύφων Κοροντζής, από τον περασμένο Μάιο που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη διαδικασία, έχουν αποδοθεί στην αρμόδια ΔΟΥ της Πάτρας περίπου 150.000 ευρώ, μέσω των προστίμων που επιβλήθηκαν για υπέρβαση φόρτωσης μέχρι 10%, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Σύμφωνα με τον κεντρικό λιμενάρχη, βάσει πάντα της νομοθεσίας, υπάρχει η δυνατότητα της άμεσης είσπραξης των προστίμων για υπερφόρτωση μέχρι 10%. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, υπήρξε επικοινωνία με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες, ώστε να βρίσκεται στο λιμάνι, κατά τη διάρκεια ελέγχων στα φορτηγά, αρμόδιος υπάλληλος, προκειμένου να εισπράττει τα πρόστιμα που επιβάλλονται. Τελικά, η λύση βρέθηκε με τον ορισμό λιμενικών, οι οποίοι ανέλαβαν να εισπράττουν τα πρόστιμα που επιβάλλονται μετά τη διενέργεια των ελέγχων και να τα αποδίδουν άμεσα στην αρμόδια ΔΟΥ. Έτσι λοιπόν από τον περασμένο Μάιο έχουν επιβληθεί περισσότερα από 2.100 πρόστιμα για υπέρβαρα φορτία μέχρι 10% και έχουν αποδοθεί, όπως προαναφέρθηκε, περίπου 150.000 ευρώ.

Ακόμη, σύμφωνα με τον Τρύφωνα Κοροντζή, το κράτος εξοικονόμησε αρκετά χρήματα, αφού δεν απαιτείται πλέον να κινούνται χρονοβόρες διαδικασίες για επικοινωνία με χώρες του εξωτερικού, ώστε να εισπραχθούν τα πρόστιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μέθοδος που εφαρμόζεται διευκολύνει κατά κάποιο τρόπο και τους ιδιοκτήτες των φορτηγών, αφού δεν αναγκάζονται να παραμείνουν στο λιμάνι, μέχρι να ανοίξει την επομένη ημέρα η αρμόδια ΔΟΥ, για να πληρώσουν τα πρόστιμα.

Ως εκ τούτου, ούτε χάνουν το πλοίο για την Ιταλία, ούτε καθυστερούν στην παράδοση του φορτίου που μεταφέρουν. Ακόμα, σύμφωνα πάντα με τον Τρύφωνα Κοροντζή, αποφεύγεται η παραμονή σταθμευμένων φορτηγών μέσα στους χώρους του λιμανιού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.