Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Μπασκόζος: Προτεραιότητα η μικροβιακή αντοχή στα νοσοκομεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιτροπές επιτήρησης της κατανάλωσης και ορθής χρήσης των αντιβιοτικών.

Το τεράστιο πρόβλημα της μικροβιακής αντοχής στα ελληνικά νοσοκομεία, καθώς και η άσκοπη χρήση αντιβιοτικών από την κοινωνία, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Ιωάννη Μπασκόζου με την Επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ για την προώθηση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών.

Κατά τη συνάντηση αποφασίσθηκε η άμεση συγκρότηση και λειτουργία των επιτροπών επιτήρησης της κατανάλωσης και ορθής χρήσης των αντιβιοτικών στα νοσοκομεία και η εφαρμογή του πρόσφατου νομοθετικού πλαισίου για τον έλεγχο των νοσοκομειακών λοιμώξεων και της μικροβιακής αντοχής.

Επιπλέον θα προωθηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο η υποχρεωτική εκπαίδευση όλου του προσωπικού των νοσοκομείων σε θέματα εφαρμογής μέτρων πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων και της ορθής χρήσης αντιβιοτικών μέσω νοσοκομειακών θεραπευτικών πρωτοκόλλων και τέλος αποφασίσθηκε η υιοθέτηση της ελεγχόμενης χορήγησης αντιβιοτικών από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή.

Στη συνάντηση τονίστηκε η δέσμευση του υπουργείου Υγείας για την άμεση υλοποίηση των ανωτέρω δράσεων, καθώς η αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους ασθενείς και το υγειονομικό σύστημα. Για την Ελλάδα υπάρχει δέσμευση, σε διεθνές επίπεδο, για την αντιμετώπιση της μικροβιακής αντοχής ως ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.