Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ένας 15χρονος Πακιστανός έκοψε το χέρι του… μετά από βλασφημία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έβαλε το κομμένο χέρι σε πιάτο και το προσέφερε στον ιμάμη την ώρα που οι γονείς του επευφημούσαν
.

Ένας 15χρονος Πακιστανός έκοψε το χέρι του μέσα σε ένα τέμενος, για να εξιλεωθεί από μια βλασφημία που πίστευε ότι είχε διαπράξει! Μάλιστα, η πράξη του αυτή έγινε δεκτή με επευφημίες τόσο από γείτονες, όσο κι από τους γονείς του νεαρού!

Το περιστατικό έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ένα χωριό που απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, τον Ναουσέρ Άχμεντ.

Το παιδί είχε πάει σε ένα τζαμί, σε μια συγκέντρωση για να τιμηθεί ο Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι αυτοί που αγαπούν τον προφήτη θα πρέπει πάντα να προσεύχονται και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς είχε σταματήσει να το κάνει.

Ο 15χρονος σήκωσε κατά λάθος το χέρι του, επειδή δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση, και αμέσως το πλήθος τον κατηγόρησε για βλασφημία.

Αφού επέστρεψε στο σπίτι του, ο έφηβος έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και ξαναπήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη.

Ο Άχμεντ είπε ότι είδε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι του χωριού επευφημούν το νεαρό αγόρι και οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για τον γιο τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα.

Η κατηγορία της βλασφημίας στο Πακιστάν είναι πολύ σοβαρή και συχνά προκαλεί βίαια επεισόδια ή ακόμη και το λιντσάρισμα των «υπόπτων».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.