Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορείται για δωροδοκία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι υποστήριξε στην απολογία του.

Ελεύθερος έφυγε από το γραφείο του ανακριτή ο τραπεζικός υπάλληλος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνελήφθη με 3.000 ευρώ προσημειωμένα χαρτονομίσματα αμέσως μετά το ραντεβού του με τον καταγγέλλοντα επιχειρηματία στη Βαρβάκειο.

Μετά την απολογία του για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος ο κατηγορούμενος , με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Στην απολογία του ο τραπεζικός υπάλληλος έκανε λόγο για σκευωρία σε βάρος του με στόχο, όπως ισχυρίστηκε, ο καταγγέλλοντας να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης σε φορολογικές υποθέσεις του.

Αναφερόμενος το ποσό των 3000 ευρώ, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο για αμοιβή της συζύγου του η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη καθώς , όπως είπε , είναι φοροτεχνικός και είχε αναλάβει κάποιες υποθέσεις του επιχειρηματία.

Περιγράφοντας τη συνάντηση τους ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τον είχε πλησιάσει ο επιχειρηματίας επειδή φέρεται να έχουν δεσμευτεί τραπεζικοί του λογαριασμοί και ήθελε να διασφαλίσει ότι δεν θα «μπλοκάρουν» και τα χρήματα του ΕΣΠΑ. Το τελευταίο ραντεβού τους κλείστηκε στη Βαρβάκειο όταν του τηλεφώνησε ο καταγγέλλων και του ζήτησε να συναντηθούν για να του δώσει κάποια πράγματα που του είχε φέρει από το χωριό. Τότε παρέλαβε και το φάκελο με την αμοιβή, η οποία όπως επέμεινε ήταν της συζύγου του.

Ο επιχειρηματίας , πάντως, στην καταγγελία του υποστήριξε ότι ο τραπεζικός υπάλληλος είχε πάρει και άλλα χρήματα προκειμένου να προχωρήσει η χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κατηγορούμενος δήλωσε:

«Ήδη η αθωότητα μου έχει αρχίσει να αποδεικνύεται. Μετά από όσα έγιναν έχουμε καταλάβει περί τίνος πρόκειται και στην πορεία θα δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες. Θα αναλύσουμε τα στοιχεία ένα προς ένα» και συμπλήρωσε « Είναι προφανέστατη η σκευωρία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτελεί άλλα πράγματα.»

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται ακόμα πέντε υπάλληλοι του ΣΔΟΕ ενώ ερευνάται ο ρόλος ενός ακόμα προσώπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.