Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Κρυφές κινήσεις στην υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξαλλη η οικογένεια με την αποστολή δειγμάτων των οργάνων της 4χρονης στην Αθήνα.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η αποκάλυψη αναφορικά με την υπόθεση της 4χρονη Μελίνας ότι τα δείγματα των οργάνων του κοριτσιού, εν αγνοία της τεχνικής συμβούλου, αλλά και της οικογένειας, ελήφθησαν και εστάλησαν στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών προκειμένου να διενεργηθεί η ιστολογική εξέταση.

Η αποκάλυψη του cretalive.gr προκαλεί οργή και ερωτηματικά στην οικογένεια της μικρής, την ώρα που σύσσωμη η κοινωνία αναμένει τις απαντήσεις για τα αίτια του θανάτου του κοριτσιού.

Την ίδια στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, παραδέχτηκε τη συγγένεια του με την αναισθησιολόγο που εμπλέκεται στην υπόθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ευθύνες για την υπόθεση θα αποδοθούν όπου αναλογούν.

Όπως έγραψε το cretalive είναι γνωστό ότι υπήρχε η συμφωνία, με αίτημα της πλευράς της τεχνικής συμβούλου που έχει διοριστεί από την οικογένεια Ελπίδας Σπανουδάκη και των δικηγόρων της οικογένειας, Αντώνη Δαμανάκη και Γιώργου Κοκοσάλη, οι ιστολογικές εξετάσεις να διενεργηθούν παρουσία και της τεχνικής συμβούλου της οικογένειας μαζί με το δημόσιο ιατροδικαστή, ώστε να μην υπάρχει η οποιαδήποτε σκιά.

Η τεχνική σύμβουλος, κ.Σπανουδάκη πληροφορήθηκε την εξέλιξη αυτή, όταν θέλησε να πληροφορηθεί το πότε θα γίνει η ιστολογική εξέταση, ενώ όπως είναι λογικό, οργισμένη ήταν η αντίδραση από την πλευρά της οικογένειας.

Χθες, μετά από σειρά τηλεφωνημάτων, μεταξύ Ηρακλείου και Αθήνας, προκειμένου να διαπιστωθεί που βρίσκονται τα δείγματα κι αν τελικά έχει ξεκινήσει η διαδικασία, απουσία της κ.Σπανουδάκη, ο πατέρας του 4χρονου κοριτσιού, Μάνος Παρασχάκης, μέσω της αστυνομίας, απέστειλε επίσημο έγγραφο με φαξ στην Ιατροδικαστική Σχολή Αθηνών, σε μία προσπάθεια να μπλοκάρει τη διαδικασία, αν δεν είναι παρούσα η τεχνική σύμβουλος.

Στόχος της οικογένειας είναι όλες οι αναλύσεις να γίνουν στο φως, ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή υποψία σκιάς, ενώ κύκλοι της οικογένειας σχολιάζουν πως δεν είναι δυνατόν να έχει γίνει τόσος θόρυβος γύρω από αυτή την τραγική υπόθεση και παρ' όλα αυτά να γίνονται τέτοιες λανθασμένες κινήσεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά.

«Ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει»

«Με βάση τα στοιχεία που θα βγάλει η προκαταρκτική εξέταση και η ιστολογική, θα φανεί αν θα πρέπει να παραπεμφθεί σε ΕΔΕ και ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει» , είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην εκπομπή LiveNews του «Ε».

Για την κλοπή των της πεθιδίνης (οπιούχων αναλγητικών φαρμάκων) για την οποία είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν η ανασθησιολόγος, εξήγησε πως η γιατρός υποφέρει από χρόνιο πόνο, λόγω μιας παλιάς επέμβασης αλλά και ενός τροχαίου.

«Σαφώς και είναι λάθος της , γιατί ξέρετε ότι άνθρωποι οι οποίοι έχουν υποστεί κακώσεις αναγκάζονται να παίρνουν συχνά παυσίπονα. Λάθος της και βλακεία της, σε φάσεις στις οποίες είχε μεγάλη πίεση, επειδή είχε την πρόσβαση, για παυσίπονο αντί να πάρει άλλο, έπαιρνε αυτό. Έγινε η ΕΔΕ και το παραδέχθηκε η ίδια ότι "εγώ τα πήρα"» είπε ο υπουργός και χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη γιατρό. «Την ξέρω και ξέρω ότι έχει και την ηθική και τη λεβεντιά να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί και να πληρώσει αυτό που πρέπει να πληρώσει, αν πρέπει να το πληρώσει» είπε ο κ. Πολάκης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.