Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Όλες οι εξελίξεις για την δολοφονία της 37χρονης μητέρας στην Κοζάνη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το χρονικό της φρίκης στην Κοζάνη. Από την εξαφάνιση στην ομολογία του φονιά

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η τοπική κοινωνία του Βελβεντού Κοζάνης αλλά και το πανελλήνιο τις εξελίξεις που αφορούν στην άγρια δολοφονία της 37χρονης Ανθής Λινάρδου από τον 40χρονο σύζυγο της Τάσο Τσιουχάρα.



Η «εξαφάνιση» της 37χρονης

Τους τελευταίους μήνες η αδικοχαμένη Ανθή Λινάδρου έδειχνε με κάθε τρόπο στο facebook πως δεν επιθυμούσε πλέον να μείνει στο Βελβεντό και πως ήθελε να επιστρέψει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Καμίνια του Πειραιά όπου ζουν οι γονείς και η αδελφή της.



Ο σύζυγος της όμως ήταν κάθετα αντίθετος και πολλές φορές είχαν λογομαχήσει με αποκορύφωμα το περασμένο Σάββατο, 9 Ιανουαρίου. Το ζευγάρι για ακόμη μια φορά διαπληκτιζόταν ενώ τα τρία παιδιά της οικογένειας βρίσκονταν στα δωμάτιά τους.

Η επίμονη στάση της 37χρονης θόλωσε τον Τάσο Τσιουχάρα που σε κατάσταση αμόκ όρμησε στη σύζυγο του πιάνοντας την με μανία από το λαιμό. Η Ανθή Λινάδρου φαίνεται ότι προσπάθησε να αντισταθεί όμως ο 40χρονος δεν σταμάτησε μέχρι που είδε τη σύζυγο του να σβήνει.

Από εκείνη τη στιγμή όμως ο συζυγοκτόνος έδειξε το σκληρό και ψυχρό του πρόσωπο καθώς προσπάθησε με κάθε τρόπο να αποπροσανατολίσει τις έρευνες.

Δεν δίστασε ούτε στιγμή, με απόλυτη ψυχραιμία, μετέφερε τη σορό της γυναίκας του στο χωράφι του τρία χιλιόμετρα από χωριό όπου την έθαψε με σκοπό να την εξαφανίσει και να αποφύγει τη σύλληψη.

«Σε παρακαλώ γύρνα για τα παιδιά μας»

Το επόμενο πρωινό, Κυριακή 10 Ιανουαρίου, ο 40χρονος πηγαίνει στο αστυνομικό τμήμα και «συγκλονισμένος» δηλώνει ότι η σύζυγος του δεν επέστρεψε το βράδυ στο σπίτι τους.

«Πήγε να πιει ένα ποτό και δεν γύρισε» ανέφερε αρχικά στους αστυνομικούς ο συζυγοκτόνος που για να καλύψει τα ίχνη γυρνούσε το χωριό και ρωτούσε τους οδηγούς ταξί εάν κάποιος το βράδυ την είχε δει να κυκλοφορεί.



Νιώθοντας ότι οι αρχές τον θεωρούν βασικό ύποπτο ο 40χρονος δίνει συνέντευξη και παρακαλεί την 37χρονη να επιστρέψει στο σπίτι τους για χάρη των παιδιών τους.



Ταυτόχρονα ο πατέρας του συζυγοκτόνου σε δηλώσεις του, αλλά και στην τοπική κοινωνία διέρρεε πως η νύφη του εγκατέλειψε τον γιο του και έχει φύγει από το χωριό με κάποιον άλλο άνδρα.

Οι αντιφάσεις και το μοιραίο λάθος

Παρά το γεγονός ότι ο συζυγοκτόνος θεωρούσε πως είχε καταφέρει να εξαπατήσει τις αρχές είχε κάνει μοιραία λάθη και δεν είχε αντιληφθεί πως είχε αφήσει πίσω του σημαντικά στοιχεία της δολοφονίας.

Από την πρώτη στιγμή εντύπωση στους αστυνομικούς της ασφάλειας έκανε το γεγονός ότι η Ανθή είχε φύγει από το σπίτι χωρίς να έχει πάρει μαζί της το κινητό της αλλά ούτε και χρήματα. Επίσης η 40χρονη ήταν τραυματισμένη στο πόδι και για να περπατήσει χρειαζόταν τις πατερίτσες της που βρέθηκαν στο σπίτι.

Αυτό όμως που προβλημάτισε τους αστυνομικούς ήταν το γεγονός ότι τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, ο συζυγοκτόνος είχε πάει να οργώσει το χωράφι του κάτι όμως που είχε κάνει πριν από μερικές εβδομάδες.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία έσφιξαν το κλοιό γύρω από το πρόσωπο του και πλέον ένιωθε ότι η στιγμή της αποκάλυψης φτάνει.

Η αποκάλυψη της άγριας δολοφονίας

72 ώρες μετά την εξαφάνιση της 37χρονης μητέρας οι αρχές πλέον γνώριζαν ότι ο 40χρονος είχε δολοφονήσει την σύζυγο του όμως δεν είχαν βρει το πτώμα για να δέσουν την υπόθεση.

Από νωρίς χθες το πρωί αστυνομικοί πήγαν στο χωράφι του Τάσου Τσιουχάρα παρουσία του 40χρονου. Λίγο πριν τις τέσσερις το μεσημέρι οι πυροσβέστες βρίσκουν αυτό που φοβούνταν.

Εντοπίζουν τη σορό της Ανθής με τον 40χρονο να νιώθει πως πλέον δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από το να ομολογήσει.



«Την στραγγάλισα, ας κάνω και ισόβια» φέρεται πως ήταν οι πρώτες κουβέντες που είπε ο συζυγοκτόνος σοκάροντας τους αστυνομικούς.

Η ομολογία

Ο 40χρονος οδηγείται στο Τμήμα όπου εκεί λέει με κάθε λεπτομέρεια πως σκότωσε τη σύζυγο του και πως προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη της.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο δράστης δεν «έσπασε» ούτε δευτερόλεπτο, ενώ τον χαρακτηρίζουν ψυχρό και αμετανόητο.

Μετά από λίγη ώρα συλλαμβάνεται και ο πατέρας του δράστη για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ οι υποψίες για εμπλοκή του στην υπόθεση δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από τις αρχές.

Οι κατηγορίες του συζυγοκτόνου

Σε βάρος του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, περιύβριση μνήμης νεκρού και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στο αυτοκίνητο του συζυγοκτόνου βρέθηκε ένα τσεκούρι.

-----------------

"Η Ανθή μάθαινε kick boxing για να προστατεύεται"


Η 37χρονη Ανθή Λινάρδου παρακολουθούσε μαθήματα πολεμικής τέχνης και συγκεκριμένα kick boxing με το περιβάλλον της να εικάζει ότι το έκανε γιατί φοβόταν τον σύζυγό της.

Σύμφωνα, μάλιστα, με τα τελευταία στοιχεία, η Ανθή πριν αφήσει την τελευταία της πνοή στα χέρια του αδίστακτου συζυγοκτόνου φαίνεται πως πάλεψε μαζί του, προκειμένου να υπερασπιστεί τη ζωή της,δεδομένου ότι και αυτός έφερε στο πρόσωπό του αμυχές και μια μελανιά στον ώμο.

Δείτε το βίντεο εδώ:



-----------------

O θείος της Ανθής: Είναι καλύτερο τα παιδιά να μείνουν μαζί μας


"Πρόκειται περί κτήνους και όχι ανθρώπου και εμείς δυστυχώς τώρα το καταλάβαμε" σημείωσε ο θείος της 37χρονης Ανθής κ. Φέλερης.

"Δεν ξεθύμανε όταν την χτύπησε; Γιατί έπρεπε να την σκοτώσει;" τόνισε ο κ. Φέλερης και συμπλήρωσε ότι θα ήθελε να πάρει την επιμέλεια των τρίων παιδιών.

"Τα παιδιά θα είναι πολύ καλύτερα μαζί μας. Θα τα φροντίσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

"Παρακολουθώ τα πάντα και βλέπω ότι δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια. Δεν έχει δείξει ότι έχει μετανιώσει για αυτό που έκανε" κατέληξε ο θείος της Ανθής για τον συζυγοκτόνο.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:



-----------------

“Έγκλημα πάθους” για τον δικηγόρο υπεράσπισης - “προμελετημένο” για την δικηγόρο της 37χρονης


Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Βελβεντό Κοζάνης, από την ομολογία του 40χρονου συζυγοκτόνου, από τις λεπτομέρειες που έδωσε προκειμένου να κρύψει τις λεπτομέρειες της φρικτής δολοφονίας της γυναίκας του.

Οι αστυνομικοί υποστηρίζουν πως ο δράστης δεν «έσπασε» ούτε δευτερόλεπτο, ενώ τον χαρακτηρίζουν ψυχρό και αμετανόητο.

Την ίδια στιγμή, η δικηγόρος της οικογένειας της 37χρονης, Παρασκευή Σαββίδου, δήλωσε βέβαιη ότι το έγκλημα ήταν προμελετημένο και ότι είχε σχεδιάσει τα πάντα.

Αντίθετα ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου, κ. Κουλιούφας, υποστηρίζει ότι ο δράστης δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει την πράξη του και χαρακτηρίζει την δολοφονία της 37χρονης γυναίκας έγκλημα πάθους.

Δείτε το βίντεο από το Mega



-----------------

Στη μητέρα της 37χρονης η επιμέλεια των τριών παιδιών


Στη μητέρα της δολοφονημένης, Ανθής Λινάρδου, περνάει με προσωρινή διαταγή του Πρωτοδικείου Κοζάνης, η επιμέλεια των τριών παιδιών της, μετά την εξέταση των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν σήμερα. Οι δύο πλευρές μέσω των δικηγόρων τους βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κοζάνης, όπου κατέθεσαν τις θέσεις της και πριν από λίγο ανακοινώθηκε η απόφαση, σύμφωνα με την οποία η επιμέλεια δίνεται στην μητέρα της Ανθής Λινάρδου, έως και τις 18 Φεβρουαρίου. Τότε θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

Να σημειωθεί πως απορρίφθηκε κάθε άλλο αίτημα που έχει να κάνει με περιουσιακά στοιχεία…

-----------------

"Δεν θέλω να τον ξαναδώ" λέει ο πατέρας του συζυγοκτόνου


«Γελοιοποιηθήκαμε. Δεν θέλω να τον ξαναδώ» είπε ο πατέρας του 40χρονου, που σκότωσε τη γυναίκα του.

«Δεν έχω πρόσωπο να βγω έξω. Έκλεισε δύο σπίτια. Αυτό που έκανε δεν το ανέχομαι, δεν το συγχωρώ» πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε και συμπλήρωσε: «Δεν πιστεύω ότι είχε προσχεδιάσει να σκοτώσει την Ανθή».

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------------

Ο θείος της Ανθής αποκαλύπτει: Δεν ήταν το τέλειο ζευγάρι


«Ήταν ένα εξαιρετικό παιδί. Τελείωσε το σχολείο, το Λύκειο, έδωσε πανελλαδικές, πήρε το πτυχίο της, εργάστηκε, ερωτεύτηκε παντρεύτηκε και την φάγανε» είπε ο θείος της Ανθής, την οποία σκότωσε ο άνδρας της.

Αναφερόμενος στη σχέση της ανιψιάς του με τον 40χρονο είπε ότι «δεν πρέπει να ταίριαζαν, το επίπεδό του ήταν πολύ διαφορετικό».

«Από την κόρη μου ξέρω ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Η κόρη μου με διαβεβαιώνει ότι δεν ήταν και το τέλειο ζευγάρι» πρόσθεσε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε ενώ απηύθυνε έκκληση για «παραδειγματική τιμωρία» του δράστη.

Δείτε το βίντεο από το Ε



-----------------

"Απόλυτα μετανιωμένος" δηλώνει ο συζυγοκτόνος


«Σήμερα έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει» δήλωσε ο δικηγόρος του 40χρονου συζυγοκτόνου του Βελβεντού Κοζάνης που στραγγάλισε την 37χρονη μητέρα τριών ανηλίκων παιδιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ανέφερε επίσης πως ο πελάτης του «είναι συντετριμμένος και απόλυτα μετανιωμένος για αυτό που έχει κάνει». Δείτε το βίντεο του Ε.



-----------------

"Ντρέπομαι", λέει η μητέρα του συζυγοκτόνου


«Ντρέπομαι για το κακό που έκανε ο γιος μου» είπε η μητέρα του 40χρονου ο οποίος σκότωσε τη γυναίκα του.

«Δεν ήθελε να την αφήσει να φύγει. Αλλά δεν σκέφτηκε ούτε τα παιδιά» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου στο Ε.

Όσον αφορά στη σχέση του ζευγαριού τόνισε ότι «στην αρχή ήταν καλά, αλλά μετά άρχισαν οι γκρίνιες».

Δείτε το βίντεο από το Ε




Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.