Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Σκοτώθηκε θεατής στο Ράλι Ντακάρ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικό περιστατικό στη Βολιβία.

Το Ράλι Ντακάρ επιβεβαίωσε δυστυχώς και εφέτος, πόσο επικίνδυνος αγώνας είναι. Το Σάββατο το μεσημέρι σημειώθηκε ένα θανατηφόρο δυστύχημα στο 82ο χιλιόμετρο της Ειδικής Διαδρομής από το Uyuni της Βολιβίας στη Salta της Αργεντινής. Το τραγικό περιστατικό συνέβη, όταν βγήκε το αυτοκίνητο του Γάλλου αγωνιζόμενου Lionel Baud και χτύπησε έναν θεατή, που στεκόταν στην άκρη του δρόμου.

Οι γιατροί, που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, διέγνωσαν απλά τον θάνατο του άτυχου 63χρονου.
Πρόκειται για το 67ο θύμα στην ιστορία του Ράλι Ντακάρ από το 1980 έως σήμερα και το πρώτο στον εφετινό αγώνα, που είχε ξεκινήσει με ένα σοβαρό ατύχημα και τρεις τραυματισμένους θεατές στον Πρόλογο του Σαββάτου.

Το θανατηφόρο συμβάν επισκίασε τον αγώνα, στον οποίο πήρε πάλι κεφάλι ο Σεμπαστιάν Λεμπ. Ο Γάλλος εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WRC κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην έβδομη Ειδική Διαδρομή του Ντακάρ πίσω από τον Κάρλος Σάινθ. Παρόλα αυτά κατάφερε και πέρασε πάλι στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας μπροστά από τον Στεφάν Πετερχανσέλ, που έπεσε πλέον στη δεύτερη θέση με 2 λεπτά και 22 δευτερόλεπτα διαφορά από τον πρωτοπόρο Λεμπ.

Τρίτος είναι ο Σάινθ, τον οποίο χωρίζουν πλέον μόλις έξι δευτερόλεπτα από τον δεύτερο Πετερχανσέλ και 2 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα από τον Λεμπ. Να υπενθυμίσουμε, ότι και οι τρεις πρώτοι οδηγοί ανήκουν στην ομάδα της Peugeot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.