Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Στις 379 οι μηνύσεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι ύποπτοι είναι κυρίως παράνομοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο.

Ο αριθμός των μηνύσεων που έχουν κατατεθεί για τις βιαιότητες της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία έφθασε τις 379 και οι ύποπτοι είναι κυρίως «αιτούντες άσυλο» ή «παράνομοι μετανάστες», ανακοίνωσε σήμερα η τοπική αστυνομία.

Περί το 40% των μηνύσεων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις, διευκρίνισε η αστυνομία.

«Τα πρόσωπα τα οποία ερευνά η αστυνομία κατάγονται στην πλειοψηφία τους από τη Βόρεια Αφρική. Στο μεγαλύτερο μέρος τους είναι αιτούντες άσυλο ή άτομα που βρίσκονται παράνομα στη Γερμανία», εξήγησε η αστυνομία της Κολωνίας προσθέτοντας ότι «οι έρευνες για να διαπιστωθεί εάν και σε ποιο βαθμό τα πρόσωπα αυτά έχουν σχέση με τα αδικήματα που διαπράχθηκαν τη νύκτα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς συνεχίζονται».

Περισσότεροι από εκατό αστυνομικοί συμμετέχουν την έρευνα για τις βιαιότητες στην πλατεία ανάμεσα στο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό και τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας.

Οι έντονες επικρίσεις για την ανικανότητα της αστυνομίας να προστατεύσει τις γυναίκες που έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων προκάλεσε την αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας της Κολωνίας Βόλφγκανγκ Αλμπερς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.