Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

12 κόλπα αυτοάμυνας που μπορούν να σας ξελασπώσουν σε μια στιγμή ανάγκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πώς να δραπετεύσετε από τα πλαστικά κλιπς.



Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες στο παρακάτω βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ.



2. Αν κάποιος σας ακολουθεί στο ασανσέρ, μπορείτε να σωθείτε σταματώντας σε κάθε όροφο. Ας πούμε ότι μπαίνετε σε ένα ασανσέρ το βράδυ και κάποιος σας ακολουθεί. Σταματώντας σε κάθε όροφο η πόρτα θα είναι ανοιχτή περισσότερο και έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες είτε να μπει κάποιος ακόμη μέσα είτε να σας δει κάποιος απέξω.

Στη χειρότερη, αν είναι ιδέα σας ότι σας ακολουθούν και δεν ισχύει τελικά, φαίνεστε λίγο τρελός. Και τι έγινε;



3. Aν κάποιος μπει στο σπίτι σας, πηγαίνετε πρώτα στην κουζίνα. Εκεί θα βρείτε τα περισσότερα αντικείμενα που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να αμυνθείτε – εφόσον είστε σε θέση, πχ τηγάνια, κατσαρόλες, πιατέλες και μαχαίρια (ή το βαρύ ξύλο που στηρίζουμε τα μαχαίρια!)



4. Αγοράστε κάποια αξεσουάρ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως αμυντικά στοιχεία. Για παράδειγμα, αν γυρνάτε μόνη το βράδυ από τη δουλειά, μπορείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι το οποίο είναι σχετικά χοντροκομένο ή μυτερό. Ακόμη και αν δεν έχετε φοβερή δύναμη, μπορεί το δαχτυλίδι να σας δώσει μια ευκαιρία για νατρέξετε!



5. Αν κάποιος σας επιτεθεί στο δρόμο μην μείνετε εντελώς άπραγοι. Ειδικά σε περιπτώσεις που ο θύτης φαίνεται “ερασιτέχνης”. Κλωτσήστε, βγάλτε νύχια, χρησιμοποιήστε γόνατα, αγκώνες για να απεγκλωβιστείτε και ΤΡΕΞΤΕ!



6. Υπάρχουν εφαρμογές για το κινητό για προστασία. Άλλες παράγουν έναν εκκωφαντικό ήχο που μπορεί να τρομάξει τον θύτη ή να προσελκύσει την προσοχή άλλων για βοήθεια, ενώ άλλες ενημερώνουν κάποιον αν αργήσετε πολύ να γυρίσετε σπίτι κλπ.



7. Μάθετε τα πιο αδύνατα σημεία στο ανθρώπινο σώμα.



Αν σας είναι πιο εύκολο να χτυπήσετε κάποιον στο καλάμι του ποδιού από ότι στο λαιμό, φυσικά και θα επιτεθείτε πρώτα στο καλάμι! Τα σημεία που βλέπετε στο σκίτσο είναι τα πιο “ευαίσθητα”.

8. Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά “το σπρέι”



Έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά (ακόμα και σε φαρμακεία) τα λεγόμενα σπρέι πιπεριού. Μπορεί να το έχετε πάρει, αλλά μην το έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ ή να μην έχετε ιδέα πώς να το χρησιμοποιήσετε. Σε κάποιες χώρες είναι παράνομο (όπως στη δική μας – θεωρείται οπλοκατοχή) ενώ σε άλλες όχι. Αντί για τέτοια, μπορείτε να έχετε μαζί σας ένα μίνι σπρέι από λακ ή εντομοαπωθητικό. Και τα δύο τσούζουν πολύ όταν έρθουν σε επαφή με τα μάτια!



9. Αποθηκεύστε κάποια απαραίτητα πράγματα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μέσα σε χαρτί από σερβιέτα. Κανείς δεν τις κοιτά!



10. Μάθετε πώς να τραβήξετε το χέρι σας, αν κάποιος σας αρπάξει και σας κρατά από τον καρπό.



11. Αφήστε τα μαλλιά σας κάτω.

Είναι πιο εύκολο για κάποιον να επιτεθεί τραβώντας και κρατώντας σας από μια αλογουρά ή έναν κότσο.



12. Μην περνάτε τα κλειδιά σας στο χέρι ανάμεσα στα δάχτυλα αλά Wolverine.



Αντίθετα με όσα λένε σε ταινίες κλπ, σε περίπτωση που το κάνετε και επιτεθείτε, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε και να σκίσετε τα δάχτυλά σας και να μην καταφέρετε και τίποτα! Αντίθετα, κρατήστε το κλειδί όπως το κρατάτε για να ξεκλειδώσετε μια πόρτα και χρησιμοποιήστε το για να τσιμπήσετε τον θύτη σε ένα ευαίσθητο σημείο και να ΤΡΕΞΕΤΕ!



Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τρέξετε, αν δεν γνωρίζετε εννοείται να αμύνεστε.


Πηγή: http://www.tilestwra.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.