Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Υπάρχει 9ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έναν ένατο πλανήτη, περίπου 10 φορές μεγαλύτερο από τη Γη, είναι πιθανό να φιλοξενεί το ηλιακό μας σύστημα, σύμφωνα με νέα έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως υποστηρίζουν οι αστρονόμοι του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας στην Πασαντίνα σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Astronomical Journal, το ηλιακό μας σύστημα ενδέχεται να «φιλοξενεί» κι έναν ένατο πλανήτη που είναι περίπου 10 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και βρίσκεται σε τροχιά μακριά από τον Ποσειδώνα, ο οποίος περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση τουλάχιστον 4,5 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων.

Το ουράνιο σώμα εκτιμάται επίσης πως έχει περίπου 5.000 φορές τη μάζα του Πλούτωνα.



Μέχρι στιγμής ο «πλανήτης εννιά» όπως τον ονομάζουν, δεν έχει παρατηρηθεί απ' ευθείας από τον άνθρωπο, ούτε από τους δύο αστρολόγους που δημοσιεύουν την έρευνα.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι τον βρήκαν μέσα από μαθηματικά μοντέλα και προσομοιώσεις σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και βρίσκονται στο στάδιο κατά το οποίο προσπαθούν να παρατηρήσουν άμεσα τον πλανήτη.

«Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό τμήμα του ηλιακού μας συστήματος που παραμένει εκεί έξω για να το ανακαλύψουμε, το οποίο είναι αρκετά συναρπαστικό» επισήμανε ο αστρονόμος Μάικ Μπράουν σε ανακοίνωση.

Ανατρέπεται η δομή του ηλιακού μας συστήματος όπως τη γνωρίζαμε ως σήμερα; Ίσως. Αν επιβεβαιωθεί η ύπαρξη ενός ένατου πλανήτη που υποστηρίζουν πως εντόπισαν ερευνητές στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.