Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

«Καμπάνες» σε όσους παρανόμησαν με τα ακίνητά τους στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δήλωναν ανακριβή στοιχεία για τα τμ των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Στην επιβολή προστίμων σε επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες, που δήλωναν ανακριβή στοιχεία σχετικά με τα τετραγωνικά μέτρα των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ακινήτων τους, με αποτέλεσμα να καταβάλουν μικρότερα ποσά για δημοτικά και άλλα τέλη, προχώρησε ο δήμος Χανίων.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γγ του δήμου, Δημήτρης Φραγκάκης, «από τη διασταύρωση των στοιχείων και τη διαδικασία ταυτοποίησης, στην οποία προχώρησε η οικονομική υπηρεσία και ο δήμος, έχει προκύψει για το σύνολο των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών ακινήτων εντός των ορίων του δήμου απόκλιση της τάξεως του 30%, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια εσόδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι έλεγχοι και οι διασταυρώσεις θα συνεχιστούν, ενώ, ήδη, έχουν κληθεί επιχειρήσεις και ιδιώτες να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά των ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Πάντως, ήδη, με απόφαση του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, έχουν υποβληθεί πρόστιμα σε 70 περιπτώσεις.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στην αιτιολογική αναφορά επιβολής αυτών των προστίμων, αφορούν την περίοδο 2011-2015 για ανακριβείς δηλώσεις όσον αφορά τα τετραγωνικά μέτρα για τον καθορισμό δημοτικών τελών και φόρων, καθώς και για μη υποβολή του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.