Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Lola Flores, η διάσημη Ισπανίδα τραγουδίστρια και χορεύτρια στο doodle της Google

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ της δεκαετίας του '50 και του '60.

Στην 93η επέτειο από την γέννηση της δημοφιλούς Ισπανίδας τραγουδίστριας και χορεύτριας Lola Flores (Λόλα Φλόρες) αφιερώνει σήμερα η Google το Doodle της. Η Maria dolores «Lola» flores Ruiz, όπως ήταν το πλήρες όνομα της, γεννήθηκε στην πόλη Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας (νότια Ισπανία) στις 21 Ιανουαρίου 1923.

Η Λόλα Φλόρες πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ της δεκαετίας του 50 και του 60, ενώ ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό ως «Λόλα της Ισπανίας». Η Λόλα Φλόρες αποτελεί σύμβολο στην Ισπανία, καθώς μέσα από τις ταινίες και τις παραστάσεις της ανέδειξε το φλαμένκο, που έχει τις ρίζες του στους Τσιγγάνους (Ρομά) που ζούσαν στην Ανδουλασία.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών, η Λόλα Φλόρες ξεκινά να τραγουδά σε περιφερειακά μπαρ και ταβέρνες. Στις αρχές της δεκαετία του 40 έγινε ευρέως γνωστή, καθώς τραγούδησε μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή φλαμένκο Manolo Caracol. Παράλληλα, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο για να παίξει σε ταινία σε ηλικία 17 χρόνων.

Η Λόλα Φλόρες είχε καταδικαστεί για φορολογική απάτη το 1991 με πρόστιμο 14 εκατομμύρια πεσέτες και 16 μήνες φυλάκιση, ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Το 1994, η ισπανική κυβέρνηση της απένειμε χρυσό μετάλλιο για τη συνολική της προσφορά. Η Λόλα Φλόρες ήταν παντρεμένη με τον Αντόνιο Γκονθάλεθ, έναν Ρομά κιθαρίστα φλαμένκο, με τον οποίο είχαν αποκτήσει δύο κόρες και ένα γιο. Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 72 ετών, στις 16 Μαϊου 1995 μετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο του μαστού. Στο συλλυπητήριο μήνυμα προς την οικογένειά της, ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος και η βασίλισσα Σοφία ανέφεραν : «H Ισπανία έχασε μία από τις μεγαλύτερες καλλιτέχνες αυτού του αιώνα».Το 2007, η ζωή της Λόλα Φλόρες μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Η ταινία καταγράφει σκηνές της ζωής της από το 1931 μέχρι το 1958.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.