Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους οι αγρότες - Όλα τα μπλόκα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Από τον Έβρο έως και την Κρήτη οι αγρότες στήνουν μπλόκα και πραγματοποιούν συγκεντρώσεις, διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και τη φορολογία.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών ξεκίνησαν από χθες το μεσημέρι, όποτε και παρέταξαν τα τρακτέρ τους στους δρόμους, αναφέροντας πως: «Θα κόψουμε την Ελλάδα στα δύο» και καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις «εξοντωτικές διατάξεις για τους αγρότες», όπως υποστηρίζουν, σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό και το φορολογικό.



Κλείνουν και τον παράδρομο της Εγνατίας οι αγρότες

Οι αγρότες που έχουν κλείσει από εχθές τον κόμβο Κερδυλλίων κλείνουν τον παράδρομο της Εγνατίας που οδηγεί σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Δείτε το βίντεο του STAR



Μπλόκα και συγκεντρώσεις

Μπλόκα έχουν στηθεί και συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται και σήμερα σε πολλές περιοχές με τις πιο μαζικές κινητοποιήσεις να βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη (Χαλκηδόνα), στην Εγνατία οδό και στο ύψος των Κερδυλλίων, στον Έβρο, στα Τέμπη, στον κόμβο της Νίκαιας στη Λάρισα, στη Βοιωτία (Ορχομενός) στην Εθνική οδό Άρτας - Αθήνας, στο ύψος του Κομποτίου, στην Αργολίδα και στη Λακωνία, στη Ρόδο, αλλά και στην Κρήτη.

Στους δρόμους και σήμερα οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Με ενδυνάμωση των μπλόκων που έχουν στηθεί και γενικές συνελεύσεις που θα γίνουν μετά τις 11 το πρωί, παραμένουν και σήμερα στα μπλόκα που έχουν στήσει σε όλη την Ελλάδα, οι αγρότες.

Στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, το μπλόκο που έχει στηθεί, από τις 15 Ιανουαρίου, αριθμεί περισσότερα από 1300 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα σήμερα ενώ «αναμένονται και άλλα», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγροτσυνδικαλιστής, Στέργιος Λίτος.

Επίσης, ανέφερε ότι στη γενική συνέλευση που θα γίνει, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για τη μορφή των σημερινών κινητοποιήσεων.
«Το πιο πιθανό είναι να αποφασίσουμε κλείσιμο των συνόρων από τη 1 το μεσημέρι και μετά και επ' αόριστον» εκτίμησε.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο μπλόκο έχει δώσει προθεσμία στην κυβέρνηση έως το Σάββατο 23 Ιανουαρίου, προκειμένου να αποσύρει το νομοσχέδιο για το φορολογικό και το ασφαλιστικό, αλλιώς όπως έλεγαν χθες «δεν θα φύγουμε από το σημείο».
Υπό κατάληψη τελεί η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με τον γραμματέα της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Γιάννη Παναγή, να λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν το κουνάμε από εδώ. Αντιθέτως ενισχύουμε το μπλόκο και συζητάμε και άλλου είδους κινητοποιήσεις».

Στη διασταύρωση Κοκκινογείων προς το τελωνείο της Εξοχής, βρίσκονται παρατεταγμένα περισσότερα από 500 τρακτέρ και αγροτικά οχήματα και μετά τις 11 το πρωί θα γίνει γενική συνέλευση για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι. «Δεν αποκλείεται να πάμε στο τελωνείο της Εξοχής και να το κλείσουμε» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας.
«Ραντεβού» στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία του Κιλκίς, έδωσαν αγρότες και άλλοι επαγγελματικοί φορείς, και όλοι μαζί θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας προς την Περιφέρεια.

Στη συνέχεια, θα συνεδριάσουν στο μπλόκο που έχει στηθεί επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Πεστριτσίου (είσοδο του Κιλκίς), προκειμένου να αποφασίσουν τι ακριβώς θα κάνουν σήμερα, όπως σημείωσε ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιώργος Τερζής.

Με ενίσχυση των μπλόκων τους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις αγρότες και κτηνοτρόφοι στον κόμβο Νησελίου επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, στην είσοδο της Χαλκηδόνας -όπου πραγματοποιούνται διαρκώς συμβολικοί αποκλεισμοί- στα διόδια Μαλγάρων και στον κόμβο Μηλοτόπου Πέλλας.

Το μπλόκο της Κουλούρας στον Νομό Ημαθίας στήνεται στην Εγνατία οδό και ήδη αριθμεί περισσότερα από 250 τρακτέρ, ενώ ενισχύεται διαρκώς και την Παρασκευή θα γίνει «κατάληψη του οδοστρώματος», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, μέλος της Πρωτοβουλίας Αγροτών.

Τρία τα μεγάλα μπλόκα στη Θεσσαλία – Μικροθήβες, Νίκαια και Τέμπη



Προς τον οδικό κόμβο των Μικροθηβών θα κατευθυνθούν σήμερα οι αγρότες του Αλμυρού, των Φαρσάλων, της Κάρλας και του Βελεστίνου, μετά τη χθεσινή αναβολή των κινητοποιήσεων τους εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατούσε στην περιοχή.
Περίπου στις 12 το μεσημέρι, θα ξεκινήσουν τα τρακτέρ από το σημείο προσυγκέντρωσης στη θέση Πλατάνια του Αλμυρού και θα κατευθυνθούν στον νευραλγικό κόμβο των Μικροθηβών, όπου θα καταφθάσουν και οι αγρότες από την περιφέρεια των Φαρσάλων. Την ίδια κατεύθυνση θα έχουν και οι αγρότες από τον κάμπο, το Βελεστίνο και τα χωριά της Κάρλας.

Στη 1 μετά το μεσημέρι, θα ξεκινήσουν και οι αγρότες από τα χωριά της Καρδίτσας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, που, υπό την καθοδήγηση του παλαίμαχου αγροτοσυνδικαλιστή Βαγγέλη Μπούτα, θα κατευθυνθούν προς τον οδικό κόμβο της Νίκαιας, 10 χλμ περίπου νότια της Λάρισας.

Αυτά είναι τα τρία μεγάλα μπλόκα, μαζί με εκείνο των Τεμπών, που θα στήσουν οι Θεσσαλοί αγρότες στην περιφέρεια Θεσσαλίας και πάντα πάνω σε στρατηγικής σημασίας οδικούς κόμβους επί της ΠΑΘΕ.


 


Οι αγρότες ενισχύουν τα μπλόκα της Πελοποννήσου - Δεύτερο μπλόκο στη Λακωνία
Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας οι αγρότες της Πελοποννήσου, και σήμερα, από νωρίς το πρωί, ενισχύονται με τρακτέρ χωρίς καμπίνα, τα οποία χθες δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο λόγω της βροχόπτωσης.

Στη Λακωνία έχει ξεκινήσει η μετακίνηση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Μάνης προς την περιοχή της Λίμνης, λίγο έξω από το χωριό Αιγιές, προκειμένου να στήσουν δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σήμερα το πρωί, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κίνηση των τρακτέρ προς το σημείο του μπλόκου γίνονται εργασίες διευθέτησης του χώρου στην περιοχή της Λίμνης για να τα υποδεχτούν.

«Θα μείνουμε στο μπλόκο και δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε την εθνική οδό προς το παρόν, γιατί δεν στοχεύουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους επαγγελματίες. Μήνυμα στην κυβέρνηση και έξω θέλουμε να στείλουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε τον αφανισμό μας και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.

Εν τω μεταξύ, στο δρόμο ετοιμάζονται να βγουν και οι αγρότες της Κορινθίας, με μπλόκο που θα δημιουργήσουν πλησίον του νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κόρινθο.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκιωνίων, Παναγιώτης Φιακάς, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, στο δημαρχείο Κιάτου, όπου συζήτησαν για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν χαλαζοπτώσεις και τους ενημέρωσε ότι με μεγάλη πίεση μπορεί να δοθούν μέσα στον Φεβρουάριο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ενημέρωσε ότι σύντομα θα βγει πρόγραμμα χρηματοδότησης για τοποθέτηση αντιχαλαζικών δικτύων με ευνοϊκότερους όρους, προκειμένου να ενταχθούν αγρότες και να προφυλάξουν την παραγωγή τους.
Αναφορικά με την κινητοποιήσεις, ο κ. Φιακάς ανέφερε ότι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε ενημέρωση των αγροτών στα ορεινά χωριά. Προχθές, στο αμφιθέατρο του δημαρχείου, στο Κιάτο, και χθες βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση αγροτών στο Ζευγολατιό, αποφασίστηκε να βγουν στον δρόμο διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Αύριο, από τις 10:00, θα δημιουργήσουν μπλόκο πλησίον του νέου εμπορικού κέντρου Κορίνθου, στην παλιά Σωληνουργία, επί της παλαιάς εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών.

Κλείνουν το δρόμο οι αγρότες στη Νέα Χαλκηδόνα
Με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα οι αγρότες έχουν κλείσει την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών, στον κόμβο της Νέας Χαλκηδόνας, διαμαρτυρόμενοι για το νέο ασφαλιστικό.

Η κίνηση των οχημάτων γίνεται από παρακαμπτήριες μέσα από την Νέα Χαλκηδόνα.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Στους δρόμους τα τρακτέρ στα Τέμπη – Τι λένε οι αγρότες

Παρατεταμένα τα τρακτέρ στα Τέμπη με τους αγρότες να διαμαρτύρονται για το νέο ασφαλιστικό.

«Βρισκόμαστε εδώ και ζητάμε να ζήσουμε, ζητάμε να παραμείνουμε στα χωράφια μας, να ζήσουμε τις οικογένειες μας, τα προβλήματα είναι τεράστια. Το ασφαλιστικό και το φορολογικό καταστρέφουν τους αγροτοκτηνοτρόφων, τους μελισσοκόμους και τους αλιείς» ανέφερε ένας από τους αγρότες.

«Ζητάμε να υπάρχει ένα αφορολόγητο όριο της τάξεως των 12.000 ευρώ, να μην υπάρχει αυτή η καταστροφική φορολόγηση» πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1:

Στον κόμβο Νίκαιας στη Λάρισα τα τρακτέρ – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις



Στον κόμβο Νίκαιας ετοιμάζονται να λάβουν θέση από το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ αγροτών από τη Λάρισα, την Καρδίτσα και τα Τρίκαλα, μετά τον συντονισμό δράσης των Ενωτικών Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Θεσσαλίας.

Τα τρακτέρ θα κινηθούν προς τον κόμβο Νίκαιας από σημεία προσυγκέντρωσης που έχουν οριστεί και στους τρείς νομούς, ενώ η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει ήδη εκδώσει ανακοίνωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ τις 12 το μεσημέρι, καθώς στο κομμάτι της ΠΑΘΕ από κόμβο Πλατυκάμπου μέχρι και τον κόμβο Κιλελέρ θα απαγορεύεται η κυκλοφορία.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, όπως επισημαίνεται θα διαρκέσει για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την τακτοποίηση των γεωργικών ελκυστήρων εκατέρωθεν της ΠΑΘΕ.
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
- Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας - Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.)
- Τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κιλελέρ (Χ/Θ 329+400 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την επαρχιακή οδό Νέου Περιβολίου – Κιλελέρ στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και από εκεί θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (Χ/Θ 351+000 της Π.Α.Θ.Ε.),
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
- Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. από τον κόμβο Βελεστίνου (Χ/Θ 312+000 της Π.Α.Θ.Ε).
- Όλα τα Ι.Χ.Ε. και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους θα εκτρέπονται στον Κόμβο Πλατυκάμπου (351+000 της Π.Α.Θ.Ε.) προς την παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

Ετοιμάζουν νέο μπλόκο στη Λακωνία



Νέο μπλόκο ετοιμάζουν οι αγρότες στη Λακωνία και συγκεκριμένα ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης, αφού χαιρετίζει το μπλόκο των αγροτών του Ευρώτα, καλώντας μέλη του και μη, να βγουν στους δρόμους και να στήσουν μπλόκο στην περιοχή της Λίμνης κοντά στο χωριό Αιγιές, επί της εθνικής οδού Σπάρτης - Γυθείου.

Στο κάλεσμα συμμετοχής για δημιουργία του 2ου μπλόκου στη Λακωνία, ο Αγροτικός Σύλλογος Ανατολικής Μάνης επισημαίνει ότι, μετά από τις άκαρπες συζητήσεις και συναντήσεις με τους υπεύθυνους στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Εργασίας και Οικονομικών, η μόνη διέξοδός μας πλέον είναι κάθε ημέρα να εντείνουμε όλο και περισσότερο τον αγώνα μας και τις διεκδικήσεις μας. Έχουμε προτάσεις συγκεκριμένες. Καιρός να τις λάβουν σοβαρά υπόψη τους. «Ήρθε η ώρα. Αν όχι τώρα, πότε;»


Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.