Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Ισότητα στον αθλητισμό ζήτησε η Κούβελα από τον Συναδινό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κατοχύρωση ενός ασφαλούς δίχως σεξιστικές πτυχές, περιβάλλοντος».

Η γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, κατά τη συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, επισήμανε κρούσματα ανισότητας σε όλο το εύρος της αθλητικής δραστηριότητας με χαρακτηριστικότερα την «ανδροκρατούμενη» διοίκηση, τη σποραδική παρουσία γυναικών στους τομείς της προπονητικής και της διαιτησίας, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Κατά την συνάντηση της με τον γ.γ. Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό, η Φωτεινή Κούβελα ζήτηση την κατοχύρωση «ενός ασφαλούς, δίχως διακρίσεις, αποκλεισμούς και σεξιστικές πτυχές περιβάλλοντος αθλητισμού, στο οποίο θα αναδύονται ίσες ευκαιρίες ένταξης, ενασχόλησης, επαγγελματικής απορρόφησης και για τις γυναίκες». Υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας συνεκτικής δέσμης δράσεων, που θα αναδεικνύουν τον αθλητικό χώρο ως πεδίο ίσως ευκαιριών. Αναφέρθηκε στην ανάγκη εξοβελισμού του κινδύνου παρενόχλησης των γυναικών, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα του αθλητισμού, στην προώθηση περισσότερων γυναικών σε θέσεις εργασίας στα ΜΜΕ που καλύπτουν την αθλητική επικαιρότητα και την έμφαση στην προβολή της συμμετοχής των γυναικών σε αθλητικές δραστηριότητες - διοργανώσεις.

Έγινε αναφορά στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των κοριτσιών στον αθλητισμό μέσα από τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο γ.γ. αναφέρθηκε εμφατικά στο πρόγραμμα «Γυναίκα και Αθλητισμός», που υλοποιεί σεβαστός αριθμός δήμων σε όλη την Επικράτεια, συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων ενδιαφέροντος και γνωρίζοντας τεράστια απήχηση στις τοπικές κοινωνίες. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκε και η πρόταση διερεύνησης για την ενεργοποίηση επιδοτούμενου προγράμματος άθλησης για τις γυναίκες κρατούμενες.

Τέλος, η γενική γραμματέας Ισότητας, ζήτησε τη διασφάλιση της συμμετοχής των γυναικών στα Δ.Σ. των Αθλητικών Ομοσπονδιών με σχετική τροπολογία στο υπό αναθεώρηση σχέδιο νόμου για τον Αθλητισμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.