Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Η ανακαίνιση ενός κτιρίου αποκάλυψε μυστικό 120 ετών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο ιδιοκτήτης ενός ξενοδοχείο στην Αγγλία αποφάσισε να επεκτείνει την επιχείρηση του και βρήκε χειρόγραφα που έκρυβαν μυστικά 120 ετών.



Ο ιδιοκτήτης έμεινε έκπληκτος, όταν οι εργάτες του παρέδωσαν τις μαυρισμένες σελίδες, υπολείμματα πιθανότατα ενός βιβλίου που γράφτηκε από έναν συγγραφέα στα τέλη του 1800.



Οι σελίδες, που βρέθηκαν στην καμινάδα του κτιρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mirror, φαίνεται να αποτελούν μικρές βιογραφίες επιφανών ανθρώπων που ζούσαν στην περιοχή στα τέλη του 19ου αιώνα.



«Επεκτείνουμε το ξενοδοχείο αυτή την περίοδο και αγοράσαμε το διπλανό κτίριο ώστε να μπορούμε να έχουμε περισσότερο χώρο. Οι εργάτες γκρέμισαν το διπλανό τζάκι ώστε να ανοίξει ο τοίχος και να μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα πόρτα και τότε ήταν που βρήκαν τις σελίδες με τα χειρόγραφα μέσα στην καμινάδα. Είναι αδύνατο να πούμε εάν πετάχτηκαν στη φωτιά για να καούν και με κάποιο περίεργο τρόπο κόλλησαν εκεί ή ίσως τοποθετήθηκαν εκεί για να φυλαχθούν με ασφάλεια. Είναι πολύ δύσκολο να διαβαστούν λόγω της γραφής αλλά και γιατί οι σελίδες είναι μαυρισμένες από τον καπνό».



Θεωρείται ότι τα χειρόγραφα γράφτηκαν λίγο μετά το 1898 επειδή ο συγγραφέας αναφέρεται σε κάποιον κύριο Ross, ο οποίος «πρόσφατα εξελέγη στο συμβούλιο της πόλης το 1898».



«Γνωρίζω ότι το σπίτι χτίστηκε το 1889 και δεν μετατράπηκε σε ξενώνα παρά μόνο πολύ αργότερα, στη δεκαετία του 1960. Δεν έχω ιδέα γιατί ο συγγραφέας έγραφε για αυτόν τον σύμβουλο αλλά ίσως έκανε έρευνα για κάποιο βιβλίο. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ότι ζούσε κάποιος διάσημος συγγραφέας καθώς και πολύ ευχάριστο αν κάποιος είχε να μας δώσει κάποια πληροφορία σχετικά με αυτό».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.