Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για το εργασιακό των ατόμων με αναπηρία στον Π. Κουρουμπλή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 10.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 2789

Με αφορμή τη διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο νόμου: «Διαφάνεια, Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» και με επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό Π. Κουρουμπλή, η Ε.Σ.Α.μεΑ. κατέθεσε το πλαίσιο των προτάσεών της επί των θεμάτων του. Εκτός από τροποποιήσεις και συμπληρώσεις, δημοσιεύονται και διατάξεις - προσθήκες που πρέπει να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο, στοχεύοντας στην λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Τα άτομα με αναπηρία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης έχουν βιώσει ακόμη περισσότερο τον αποκλεισμό τους από την εργασία εξαιτίας των πρόσθετων μέτρων που έχουν ληφθεί με τις μνημονιακές πολιτικές.

Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τις προτάσεις, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά την αναμόρφωση του νόμου 2643/98, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος νόμος αποκλειστικός για την απασχόληση των ατόμων με αναπηρία.

Επίσης ζητά την επέκταση της ευνοϊκής ρύθμισης του άρθρου 1 του ν.3454/2006 και στα άτομα με αναπηρία, η οποία ισχύει στον εργασιακό τομέα για την κατηγορία των πολυτέκνων, αλλά δε ισχύει για την κατηγορία των ατόμων με αναπηρία, ώστε να αποκατασταθεί μία αδικία που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

Χρειάζεται να θεσπιστούν διατάξεις που θα συμπεριλαμβάνουν κοινωνικά κριτήρια και μοριοδότηση για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων και κηδεμόνων τους σε εποχικές θέσεις εργασίας και θέσεις κοινωφελούς εργασίας, όπως υπάρχουν για άλλες κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι και τρίτεκνοι.

Τέλος η Συνομοσπονδία ζητά την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για τη διασφάλιση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία που υπηρετούν σε Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων της χώρας. Αυτό το αίτημα αποτελεί και πρόταση της ΚΕΔΕ, βάσει της απόφασης του Δ.Σ. της στις 12.11.2014 και αφορά στη μεταφορά του προσωπικού ΑμεΑ που υπηρετεί σε Ν.Π.Ι.Δ. των Δήμων που έχουν λυθεί ή βρίσκονται σε εκκαθάριση στον οικείο Δήμο σε προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η επιστολή με τις προτάσεις αναλυτικά.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (134.69 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.