Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στις Περιφέρειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με κεντρικό αίτημα την συνέχιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι περιφερειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΟΣΥΑΠΕ.

Ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία για την καταβολή της μισθοδοσία τους από ίδιους πόρους των Περιφερειών (από 1η Ιανουαρίου 2016) και δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή στην καταβολή των μισθών, άλλα ούτε να μείνουν στον αέρα.

Η κινητοποίηση, περιλαμβάνει συγκέντρωση με την άφιξη υπαλλήλων από όλη την χώρα το μεσημέρι στην πλατεία Κλαύθμωνος και συνάντηση εκπροσώπων τους με τον υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να αποσαφηνιστεί η κατάσταση.

Ο πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ Άλκης Ζαβερδινός με δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ χαρακτηρίζει ζήτημα μείζονος σημασίας για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης τον τρόπο μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

Στην περίπτωση της εγγραφής του κονδυλίου μισθοδοσίας στον προϋπολογισμό των Περιφερειών εκτιμά, ότι θα περικοπούν επιδόματα και άλλες παροχές ενώ θα περιοριστεί και η οικονομική δυνατότητα των περιφερειών για άσκηση δράσεων και πολιτικών κοινωνικοοικονομικού χαρακτήρα. Θεωρεί «άκυρο» το επιχείρημα του υπουργού ότι με αυτόν τον τρόπο «θα μπει τάξη» στα οικονομικά και υπενθυμίζει ότι πλέον οι Περιφέρειες λειτουργούν με δεσμευμένα τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Τέλος, ο κ. Ζαβερδινός ζήτησε στην κατεύθυνση του αγώνα που πραγματοποιεί η Ομοσπονδία, την συμπαράσταση των Περιφερειαρχών της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.