Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι οδηγοί ταξί έκαναν... application

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη διάθεση του επιβατικού κοινού της Αττικής έχει θέσει το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) την δική του εφαρμογή, SATAbyIQTaxi, για κλήσεις ταξί μέσω κινητού ή tablet.

Πρόκειται για τη μοναδική εφαρμογή που παρέχει αξιοπιστία, ασφάλεια και νομιμότητα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο, και είναι διαθέσιμη στο Apple Store για κινητά iOS και στο GooglePlay για κινητά Android.

«Η εφαρμογή SATAbyIQTaxi συγκεντρώνει το σύνολο των επαγγελματιών ταξί Αττικής, με στόχο να προσφέρει στο επιβατικό κοινό έναν νέο τρόπο κλήσης του μέσου, που εμπιστεύεται για την μετακίνησή του και λειτουργεί υπό την εποπτεία και τους κανόνες του συνδικάτου, το οποίο εγγυάται για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των επιβατών, βάση του νόμιμου τιμοκαταλόγου» επισήμαναν εκπρόσωποι του κλάδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θ. Λυμπερόπουλο μέσω ορισμένων εφαρμογών για τα ταξί που υπάρχουν πλέον και στην Ελλάδα, «προωθείται η δημιουργία καρτέλ στον κλάδο, με στόχο την πλήρη διάλυσή του, προς όφελος των πάσης φύσεως μεσαζόντων-συμφερόντων που κρύβονται πίσω από αυτές τις εφαρμογές». Έτσι, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των επιβατών από αθέμιτες τέτοιες πρακτικές.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ έκανε λόγο για τον αθέμιτο ανταγωνισμό που προκαλείται από εφαρμογές, οι οποίες χρησιμοποιούν ΙΧ αυτοκίνητα. «Ο κίνδυνος για το επιβατικό κοινό είναι τεράστιος αφού κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια του. Εταιρίες όπως η Uber, ενδιαφέρονται μόνο για το κέρδος και όχι για τη νομιμότητα και την ασφάλεια των πολιτών» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.