Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Οι συντάξεις στο «κουρείο» Κατρούγκαλου - δανειστών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι θα προτείνει η ελληνική πλευρά.

Μια... γεύση από τη διαπραγμάτευση για το ασφαλιστικό αναμένεται να πάρει ο υπουργός εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος στη συνάντηση που θα έχει με το κουαρτέτο σήμερα το πρωί.

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος πάει στη συνάντηση με νέα πρόταση για να γλιτώσουν τις περικοπές οι κύριες συντάξεις, όμως θα προτείνει μειώσεις στις επικουρικές.

Η μείωση των επικουρικών θα ξεκινάει ακόμη και κάτω από τα 150 ευρώ και ενδέχεται να φτάνει και το 30% για ποσά άνω των 300 ή 400 ευρώ.

Παράλληλα σχεδιάζονται μειώσεις στο εφάπαξ φτάνουν στο 10%, ενώ κατά 30% αναμένεται να κοπεί το μέρισμα που εισπράττουν 280.000 δημόσιοι υπάλληλοι από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Μειωμένοι θα είναι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ τον επόμενο χρόνο, καθώς στο πλαίσιο της σταδιακής κατάργησής του, σχεδιάζεται η εφαρμογή νέων εισοδηματικών κριτηρίων, με στόχο την μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 223 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο ότι έχει τεθεί ως «κόκκινη γραμμή» η προστασία των κύριων συντάξεων, η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει εναλλακτικά ισοδύναμα με στόχο την εξοικονόμηση 700 εκατ ευρώ από την συνταξιοδοτική δαπάνη.

Οι εκπρόσωποι των θεσμών εμφανίζονται αντίθετοι με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ή την ανακατανομή των εισφορών από τον ΕΟΠΠΥ και τον ΟΑΕΔ προς όφελος του κλάδου σύνταξης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.