Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Κόντρα Αλεξιάδη με ρεπόρτερ του Mega για τις αποδείξεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν είπα ποτέ ούτε για αναδρομικό φόρο, ούτε για πρόστιμο σε όσους δεν μαζεύουν αποδείξεις, δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης, ενώ για παραπληροφόρηση έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σχετικά με σενάρια αναδρομικών φόρων.

Δεν είπα ποτέ ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι για το 2015. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος σε όσους δεν μαζέψουν αποδείξεις για τα φετινά εισοδήματα. Σε καμία περίπτωση δεν θα βάζαμε πρόστιμο 22% στον κόσμο, ανέφερε ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Για παραπληροφόρηση και στο θέμα των αποδείξεων, έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. Εξήγησε ότι υπάρχει κενό νόμου, καθώς μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 έπρεπε να λυθεί νομoθετικά το τι γίνεται με τις αποδείξεις που πρέπει να μαζεύει ο κόσμος για το 2015, κάτι που δεν έγινε.

Προκειμένου να καλυφθεί το κενό νόμου που υπήρχε, όπως είπε, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες και ήρθε σαν πρόταση το να υπάρχει μια νομοτεχνική βελτίωση-ρύθμιση.

«Δεν θα πηγαίναμε τον Δεκέμβριο του 2015 να βάλουμε φόρο 22% στον κόσμο για τις αποδείξεις. Νομοτεχνικά θα λύναμε το θέμα» δήλωσε ο κ. Αλεξιάδης. Ερωτηθείς, ωστόσο, τι θα προέβλεπε αυτή η νομοτεχνική ρύθμιση δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Και τα περί αναδρομικής φορολόγησης τα απέδωσε εκ νέου σε παραπληροφόρηση, λέγοντας: «Δεν είπα ποτέ, και υπάρχει το βίντεο ευτυχώς, ότι θα μπουν αναδρομικοί φόροι το 2015. Μου αποδόθηκε αυτή η δήλωση και είναι ψέματα. Δεν είπα ποτέ ότι θα μπει φόρος, αν δεν μαζέψουμε τις αποδείξεις για το 2015 κι αυτό που μου αποδόθηκε είναι ψέματα».




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.