Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών ζητά ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλες οι ελλείψεις στα φάρμακα.
Προτεραιότητα για τις φαρμακαποθήκες , και τις εταιρείες πρέπει να αποτελέσει ο Έλληνας ασθενής και η πολιτεία έχει την ευθύνη της τήρησης αυτής της συνθήκης, δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) Κωνσταντίνος Λουράντος, σχολιάζοντας τις ελλείψεις φαρμάκων που παρουσιάζονται στην αγορά. Σύμφωνα με τον ΠΦΣ οι ελλείψεις αφορούν τις κατηγορίες των αντικαρκινικών ,αντιϋπερτασικών, αντιελκωτικών, αντιψυχωτικών φαρμάκων , των σκευασμάτων που αφορούν το στομάχι , την θεραπεία του προστάτη ,τη νόσο του Παρκινσον και την οστεοπόρωση, ενώ ι συνεχίζουν οι ελλείψεις στα εμβόλια PENTAVAK, TETRAVAK , INFARIX TETRA. Ο ΠΦΣ επισημαίνει ότι ακόμη και το γνωστό ΖΑΝΤΑC λείπει από τα ράφια των φαρμακείων, ενώ οι ασθενείς με οστεοπόρωση καθημερινά περνούν ένα γολγοθά -πολύ συχνά χωρίς αποτέλεσμα- για να βρουν το φάρμακο τους .


«Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση πολυεθνικής εταιρείας η οποία ουσιαστικά είναι σαν να μην υπάρχει στην αγορά διότι δεν έχει κανένα φάρμακο να διαθέσει», αναφέρει ο ΠΦΣ, καλώντας το υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, να ελέγξουν τις παραστατικά των εξαγωγών των φαρμακαποθηκών και των φαρμακευτικών εταιρειών και να δουν τα πραγματικά στοιχεία.

«Είναι αναγκαίο”, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Κωνσταντίνος Λουράντος, “να δημιουργηθεί ένα αξιόπιστο σύστημα ελέγχου των παράλληλων εξαγωγών το οποίο ταυτόχρονα να συγκρίνει τα σκευάσματα και τις ποσότητες των εξαγωγών με τις εισαχθείσες ποσότητες και τις αντίστοιχες ελλείψεις της ελληνικής αγοράς”.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.